Eerste selectie zwotwe

Joseph Oosting stelde zondag met FC Twente op bezoek bij PEC Zwolle met een 1-2 zege de derde plaats in de Eredivisie veilig. Een plek die recht geeft op de derde voorronde van de Champions League en die heeft FC Twente verdiend.

BE18542
BE18559
BE18591

“We hebben veel kansen bij elkaar gespeeld vandaag en verdiend gewonnen”, zegt Oosting na afloop, die FC Twente in de tweede helft op voorsprong zag komen via Daan Rots. “Daarna viel snel de 1-1, maar we zijn doorgegaan met hetgeen we deden om de wedstrijd te winnen. Daar hadden we invloed op en dat hebben mijn mannen goed gedaan.”

FC Twente kwam vervolgens via een penalty op voorsprong. Precies op het moment dat directe concurrent AZ op het andere veld de gelijkmaker tegen FC Utrecht incasseerde. “Je krijgt tussendoor de tussenstanden door, dat maakt het ook een beetje een vreemde wedstrijd. Maar toen de 1-2 viel, dacht ik wel; nu is het gelopen. We hebben de voorsprong prima vastgehouden en zijn terecht de derde van Nederland.”

Oosting roemt het collectief. “We zijn vanwege Europees voetbal als eerste begonnen in Nederland. Er waren ‘key players’ vertrokken en als ik zie hoe onze spelers dat hebben ingevuld en hoe het team zich heeft ontwikkeld… Het is een geweldig team om mee samen te werken. Het is een vriendenteam, de jongens hebben karakter en ambitie. En het belangrijkste: ze zijn flexibel. We kunnen schakelen in de manier van voetballen, dat vind ik wel heel erg mooi.”

BE18631
BE18642
BE18666

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.