Beste FC Twente-supporter,

Het is bijna 12 september en dan gaat voor FC Twente de competitie van start. Supporters kunnen weer naar het stadion al gaat het nog om kleine aantallen. Tegen Fortuna Sittard hopen we 8.000 supporters te mogen begroeten. Er is geprobeerd binnen de mogelijkheden een systematiek door te voeren die voor alle seizoenkaarthouders evenveel kansen biedt thuiswedstrijden te bezoeken. Dit hebben we ook besproken met een afvaardiging van onze supporters. We realiseren ons heel goed dat het niet altijd voor iedereen even bevredigend is, maar de situatie is op dit moment niet anders.

Het is met een beperkte capaciteit van 27% per wedstrijd onmogelijk om iedere seizoenkaarthouder bij zijn ‘favoriete’ wedstrijd in het eigen vak te laten plaatsnemen, omdat de meeste vakken in de normale situatie tussen de 90 en 100% bezet zijn.
Sinds gisteravond hebben meer dan 12.000 seizoenkaart- en Premium Seathouders bij een van de drie wedstrijden een plek bemachtigd. De seizoenkaarthouders die nog geen kaart besteld hebben, kunnen dit nog doen tot en met woensdag. De wedstrijd tegen FC Groningen is op enkele plaatsen na, bijna uitverkocht. 
Vanaf volgende week donderdag 10 september hebben supporters die al een kaart hebben voor een van de drie wedstrijden, ook de mogelijkheid om voor een tweede wedstrijd een kaart te bestellen. De informatie hierover volgt begin volgende week.  

De Grolsch Veste is veilig 

Doordat we de coronamaatregelen van de overheid overal nauwkeurig hebben doorgevoerd, is De Grolsch Veste veilig en verantwoord te bezoeken. Dat is met alle oefenwedstrijden bewezen. Soms is het lastig om je aan al deze nieuwe regels te houden, maar met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de kans op besmetting minimaal te houden. Binnen en buiten het stadion. Niet voor niets hebben we deze week met de hulp van het personeel en veel vrijwilligers al bijna alle 30.000 stickers op de stoeltjes geplakt. Niemand kan meer zeggen dat hij niet weet waar hij ‘veilig’ kan zitten. Corona is nog steeds een gevaarlijke en besmettelijke ziekte.  

Het onzorgvuldig omgaan met de maatregelen kan nadelige gevolgen hebben voor het bezoeken van wedstrijden in de nabije toekomst. Nadelig voor ons allemaal, want we willen natuurlijk zo snel mogelijk naar meer dan 8.000 supporters in het stadion. Dat kan alleen als we aantonen dat we er werkelijk alles aan doen om het stadion veilig te krijgen en te houden. Ook hier realiseren we ons heel goed dat we veel vragen van de supporters, maar toch hopen we dat het bezoek aan De Grolsch Veste meer dan de moeite waard blijft en dat alles zo snel mogelijk weer normaal wordt.  

Dario Dumic  

Vandaag verwachten we de overgang van Dario Dumic af te kunnen ronden, zodat hij vanaf maandag aan kan sluiten bij de groep. Met zijn komst hebben we in de verdediging alle plaatsen dubbel bezet. Mooi dat Jan Streuer dat al voor aanvang van het seizoen heeft gerealiseerd. Morgen spelen we nog eerst onze laatste oefenwedstrijd. Zonder de internationals Giorgi Aburjania en Lindon Selahi neemt de selectie van Ron Jans het op tegen FC Emmen. Aburjania is op pad met Georgië en Selahi met Albanië.  

Jaarrekening 2019/2020 en begroting 2020/2021 

Collega Martijn Hoogstoevenbeld is samen met collega’s van de financiële afdeling druk bezig de jaarrekening van het seizoen 2019/2020 af te ronden. De jaarrekening dient 15 oktober bij de KNVB te worden aangeleverd. Zodra deze gereed is zullen we de jaarrekening onder andere via onze kanalen publiceren.  Daarnaast is ook de begroting voor het komende seizoen bijna beschikbaar. Hiervoor geldt hetzelfde, zodra deze definitief is zullen we hierover berichten. Het is duidelijk dat door de coronacrisis de begroting aanzienlijk lager zal uitvallen dan vorig seizoen. 

Nieuwe MEYBA-collectie verkrijgbaar in de Fanstore 

De nieuwe MEYBA-collectie voor de Fanstore is deze week binnengekomen. De medewerkers van de Fanstore hebben de winkel gisteren ingericht met de compleet nieuwe collectie; vanaf vandaag 12.00 uur zijn onder meer de nieuwe shirts verkrijgbaar. Natuurlijk is de Fanstore ook morgen overdag en ’s avonds rondom de wedstrijd tegen FC Emmen geopend.  

Start competitie FC Twente Vrouwen 

FC Twente Vrouwen opent zondag het seizoen met de uitwedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd begint om 12.15 uur en is live te volgen op FOX Sports. Het is voor de competitie van de Vrouwen Eredivisie een prachtige ontwikkeling dat wekelijks een wedstrijd live te zien is en ook de NOS wekelijks samenvattingen uit gaat zenden. Zondag zit trainer Tommy Stroot nog niet op de bank bij FC Twente. Hij is herstellende van een virusinfectie en dient op dit moment rust te nemen. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Carin Meesters-Bakhuis. We hopen Tommy weer snel bij het team te kunnen verwelkomen.  

Maatregelen op het Trainingscentrum in Hengelo  

Dit weekend begint voor de meeste jeugdteams de competitie. Voor spelers en trainers altijd een mooi, maar ook best spannend moment om te zien of de voorbereiding goed is geweest.  Daarnaast spelen de teams dit jaar voor het eerst onder de gecombineerde vlag van FC Twente en Heracles Almelo en is door corona alles anders.  

De collega’s van de FC Twente/Heracles Academie hebben op het Trainingscentrum in Hengelo de coronamaatregelen moeten aanscherpen, zowel in de weekenden als op de doordeweekse dagen. De afgelopen periode is geconstateerd dat er te veel toeschouwers bij de jeugdwedstrijden aanwezig zijn om de 1,5-meter-maatregel goed te kunnen handhaven. Daarom geldt vanaf deze week dat het hoofdgebouw in Hengelo alleen nog toegankelijk is voor spelers, staf en medewerkers. Per jeugdspeler worden bij de wedstrijden maximaal twee toeschouwers toegelaten op het Trainingscentrum en bezoekers van de tegenstanders hebben voorlopig geen toegang tot het terrein, evenals overige bezoekers of supporters.   

Drees Kroes 

Drees Kroes was in 2005 grondlegger van de stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ en is erelid van onze club. Auteur Ben Siemerink heeft onlangs het verhaal opgetekend over Drees’ leven en zijn werk als ‘sociaal projectontwikkelaar’ en dit uitgebracht in boekvorm. Donderdagmiddag werd het boek ‘Drees Kroes. De man van de assist’ officieel gepresenteerd. Het is een mooi eerbetoon aan Drees die, ondanks dat hij officieel geen actieve rol meer vervult bij Scoren in de wijk,  nog altijd heel betrokken is.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur