Eerste selectie tweaja

FC Twente won vanmiddag op sterke wijze van Ajax. De ploeg versloeg de Amsterdammers met 3-1. Na afloop van het duel blikten Robin Pröpper, Sem Steijn en Michel Vlap terug op de mooie middag in De Grolsch Veste.

61054843 FC Twente

Robin Pröpper: "Zo mooi om iedereen hier onder druk te zetten"

“De ambiance is hier zo goed, het is zo geweldig om hier te spelen en dan is het leuk dat je dat het kan belonen met drie punten”, zegt Robin Pröpper, die vindt dat FC Twente het strijdplan tegen Ajax zondag goed heeft uitgevoerd. “Vol druk, energie erin, afjagen en het publiek mee krijgen. Zeker thuis lukt dat regelmatig. Ajax geen adem laten. Dat hebben we zestig minuten goed gedaan. Daarna vloeide het wel wat weg, maar we hebben de grootste mogelijkheden gehad en uiteindelijk maakte Naci de 3-1. Dat is geweldig voor hem en leuk voor ons om dit zo te vieren.”

Pröpper: “In de eerste helft speelden we echt geweldig. We hadden met Sem nog een kans op 3-0. Het is zo mooi om iedereen hier onder druk te zetten. Het publiek leeft mee. Dan is het mooi om de wedstrijd winnend af te sluiten, al hadden we onszelf eerder kunnen belonen”, aldus de verdediger, die met FC Twente al vroeg in de wedstrijd op 1-0 kwam en de wedstrijd vervolgens stevig in handen had. “Na de goal gaven we volle bak druk, we gaven ze geen adem. Dan zie je de twijfel en dat geeft ons de energie om juist door te gaan. Dat is wel een key punt bij ons."

Sem Steijn: "Iedereen werkt voor elkaar"

Steijn kijkt terug op een goede teamprestatie. “Iedereen werkt voor elkaar en doet wat van hem gevraagd wordt. Dan zie je waar het toe leidt. Wij kunnen van iedereen winnen hier als wij ons spel en onze intensiteit op de mat leggen. We kunnen het iedereen moeilijk maken”, aldus de middenvelder, die de 2-0 maakte en nog een volley produceerde die op de lat uiteen spatte. “Dat was een topaanval. Michel kwam over van de linkerflank, alleen m’n schot had iets meer naar beneden gemoeten.”

Lees onder de foto's ook de reactie van Michel Vlap

61053778 FC Twente

Michel Vlap: “Je voelt dat je heer en meester bent op het veld"

Bij FC Twente zorgde Vlap continu voor gevaar. “Ik kijk om me heen waar ruimtes vallen en probeer aanwezig te zijn. De bal te zoeken en het spel te maken. Dat gaat me lekker af. De trainer geeft me daarin een vrije rol, zolang ik verdedigend maar wel mijn ding doe. Dat loopt gewoon lekker. Je moet ze ook krijgen, ze moeten ook lopen. Dat gaat steeds beter. Iedereen gunt elkaar de bal, iedereen wil met elkaar combineren.”

“Je voelt dat je heer en meester bent op het veld en dat voelt wel heel lekker”, aldus Vlap, die ook kritisch is, maar bovenal trots op de prestatie van FC Twente. “Ik baalde van de 2-1, die was totaal onnodig. Een lange bal en hij lag erin. Dat was een moeilijk moment, maar uiteindelijk hebben we dik en dik verdiend gewonnen vandaag. Ik ben zo ontzettend trots dat we zo’n partij op de mat kunnen leggen hier thuis tegen Ajax. Het is wel Ajax, he.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.