Supporters twewil Eerste selectie

Beste supporters,

Het was weer een drukke week op het Trainingscomplex in Hengelo, op het Diekman en natuurlijk ook in De Grolsch Veste. Alle geledingen van de club zijn volop aan de slag om alle ambities en doelstellingen waar te maken. In deze nieuwsbrief licht ik graag een tipje van de sluier op over enkele hoofdzaken.

Vaclav Cerny terug op het veld
Woensdagmorgen was er bij de spelers mooi enthousiasme te zien op het trainingsveld in Hengelo; Vaclav Cerny keerde na maanden van revalideren terug en werd met open armen ontvangen door zijn teamgenoten. Een fantastisch moment voor Vaclav. Tegenover zijn terugkeer stond die ochtend het uitvallen van Luca Everink. De jonge verdediger viel tijdens dezelfde training uit en deze dagen zal de ernst van de kwetsuur bekend worden. 

FC Twente – Willem II… op naar een Volle Veste
Zondag mogen we dan eindelijk weer beschikken over de volledige capaciteit van ons stadion, dat betekent dat ook het Hatrans Vriendenkring Home en De Kantine weer volledig opengaan. We hopen natuurlijk op een Volle Veste tegen Willem II, de kaartverkoop loopt nog door tot aan de aftrap waarbij op zondag ook de SSU weer open zal zijn voor losse kaartverkoop. Mocht je voor de wedstrijd wat willen eten, vergeet dan niet een plekje te boeken in onze sfeervolle ‘Bistro de Veste’, die gaat ook weer open op volle capaciteit. De poorten van De Grolsch Veste gaan zondag open om 14.45 uur.

Spelerspresentatie
Dinsdagavond vond in De Grolsch Veste de traditionele spelerspresentatie voor alle sponsoren van onze club plaats. We mochten zo’n driehonderd gasten verwelkomen in het stadion. Tijdens de avond, die werd gepresenteerd door Toine van Peperstraten, werden de nieuwkomers van de eerste selectie nader voorgesteld, voordat de voltallige selecties van zowel de mannen, in het prachtige nieuwe clubkostuum, als ook de vrouwen op het podium kwamen. Na deze presentatie was er een forum met Jan Streuer, Ron Jans, Wout Brama en Ricky van Wolfswinkel. De spelerspresentatie werd in de buitenlucht gehouden op een speciaal ingericht podium, waarbij de businessleden plaatsnamen op de hoofdtribune. We kunnen terugkijken op een hartstikke gezellige businessavond en het was goed om iedereen zo bij elkaar te hebben.

FC Twente Vrouwen
Dit weekend treedt FC Twente Vrouwen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen aan tegen ADO, zondag om 12.15 uur in Den Haag. In de eerste weken van het nieuwe seizoen zijn de verschillen bovenaan de ranglijst niet groot, dus FC Twente Vrouwen zal de aansluiting met de bovenste teams willen behouden. Een goed resultaat tegen ADO is daarvoor nodig.
Daphne van Domselaar, Renate Jansen, Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra en Kika van Es zijn opgeroepen voor de komende WK-kwalificatieduels van Oranje, daarmee is FC Twente Vrouwen hofleverancier van Oranje Leeuwinnen. Fenna Kalma en Marisa Olislagers behoren tot de selectie van Jong Oranje Leeuwinnen.

Afgelopen week maakten we bekend dat de thuiswedstrijden van FC Twente Vrouwen tegen Ajax en PSV in De Grolsch Veste worden gespeeld. Zondag 14 november komt Ajax naar Enschede. Seizoenkaarthouders hebben die middag gratis toegang en voor de jeugdige voetballers uit de regio hebben we een speciale actie. Rondom de wedstrijd worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. We gaan er voor de hele familie een gezellige zondag van maken. Meer informatie volgt begin volgende week, houd daarvoor onze kanalen in de gaten!

Supportersverenigingen steunen Hart van Twente
Diverse (regionale) supportersverenigingen van FC Twente hebben afgelopen week een initiatief van Hart van Twente omarmd met mooie donaties. 
Hart van Twente werd deze zomer samen met goede doelen, stichtingen en Twentse bedrijven opgericht voor kinderen en jongeren die in een kwetsbare of moeilijke situatie zitten. Elke thuiswedstrijd worden kinderen en jongeren samen met hun ouders uitgenodigd in De Grolsch Veste om een bijzondere dag te beleven in een eigen skybox. Hart van Twente wil haar activiteiten ook op niet-wedstrijddagen organiseren en daar gaan de supportersverengingen zich eveneens voor inzetten. Geweldig om deze betrokkenheid te zien.  

Jahnoah Markelo tekent contract
Gistermiddag heeft Jahnoah Markelo zijn handtekening gezet onder een contract tot 2023 met de optie voor nog twee seizoenen. De 18-jarige buitenspeler is afkomstig van de Academie en traint sinds begin van dit seizoen al met de eerste selectie van FC Twente mee. Mooi dat deze talentvolle aanvaller zich aan de club heeft verbonden en misschien binnenkort wel zijn debuut in de Eredivisie gaat maken. We wensen hem veel succes!

OneLove  
Komende speelronde staan alle wedstrijden in het betaald voetbal in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie, ook zondag bij FC Twente - Willem II. De clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. De aanvoerders dragen de OneLove banden, er zijn speciale cornervlaggen en de trainers dragen een speciaal speldje. Ook ESPN besteed tijdens uitzendingen aandacht aan het thema. 

Oost, west, thuis voetbalt ’t best!

Jan Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur