feytwe Eerste selectie

FC Twente kreeg de kansen op de openingstreffer tegen Feyenoord, maar in De Kuip trok de thuisploeg zondag aan het langste eind (2-1). Lees de reactie van trainer Joseph Oosting na afloop.

71015360 FC Twente
71015333 FC Twente
71015363 FC Twente

“Ik vond ons de eerste dertig minuten echt goed voetballen, zowel verdedigend als aanvallend. Vanuit die dominantie moet je op voorsprong komen en dat is cliché, maar dan wordt het andere wedstrijd. Dat deden we niet”, zegt Joseph Oosting, die na een klein half uur op achterstand kwam in Rotterdam (1-0). “We staan één keer niet goed en de bal ligt erin. Dan moet je er achteraan en vlak voor rust kunnen zij hem ook nog vrij inschieten. Dan ben ik er wel doodziek van dat we met 2-0 de rust in gaan.”

Oosting vervolgt: “We willen het natuurlijk goed doen, maar het is wel een tik als je in de eerste dertig minuten zo dominant bent, kansen krijgt en niet scoort, maar hem wel tegen krijgt. Dat doet wel iets met je. Na rust wilden we op zoek gaan naar de 2-1. Dat is wel gelukt, maar we hebben niet veel kansen meer bij elkaar gespeeld. Soms is het ook zo dat een wedstrijd de verkeerde kant op valt.”

Het treffen met Feyenoord kwam voor Oosting en FC Twente een paar dagen na het duel met Fenerbahce (1-1). “Ik vind het twee topploegen. Het verschil met die wedstrijd is dat we toen wel met 1-0 voor kwamen en vandaag niet.” Over het drukke speelschema de laatste weken: “Ik vind dat we in ontwikkeling zitten. We spelen topwedstrijden. Dat willen we graag. Als staf, club en team. Mijn jongens geven aan dat we stappen maken in de manier van voetballen, in de Europa League en in de Eredivisie.”

Interview thumbnail 2 v2
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.