Eerste selectie club twerkc

Beste supporters,

Om de coronabesmettingen terug te dringen en overbelasting bij de zorg te voorkomen, hebben we afgelopen weken te maken met strengere maatregelen. Deze raken ons allemaal en hebben grote invloed op ons dagelijkse leven. Thuiswerken is de norm en de 1,5 meter afstand weer de afspraak, net als het dragen van een mondkapje op vele plekken. Vanaf 17.00 uur wordt er niet meer gesport, de horeca sluit elke dag vroegtijdig haar deuren en de bioscopen en theaters blijven ’s avonds leeg. De supporters moeten we nu alweer vier speelrondes missen en dat heeft grote impact op het voetbal in ons land. Je went er niet aan.
Komende dagen worden de maatregelen opnieuw beoordeeld en volgt een persconferentie van het kabinet. We weten dat corona nog steeds in ons midden is, echter kijken we uit naar perspectief. Voor het voetbal en voor zo veel mogelijk branches in Nederland. Je wilt weten waar je aan toe bent en waarnaartoe gewerkt kan worden. De winterstop staat al bijna voor de deur, maar hoe mooi zou het zijn als we het nieuwe jaar kunnen beginnen met supporters in de stadions. Zoals we in augustus ook zijn begonnen aan het seizoen. De stadions werden toen al veilig ingericht en de controles waren zeer goed. Als club zijn we er klaar voor om op deze manier in januari weer op te starten.

Sportcampus Diekman & Trainingscentrum HengeloNa vorige week terug te zijn gekeerd bij FC Twente, hebben de projecten rondom Sportcampus Diekman en het Trainingscentrum in Hengelo reeds de nodige aandacht gekregen. De afspraken die er lopen met de gemeente Enschede over de Sportcampus hopen we binnenkort concreter in te kunnen vullen. Een topsportlocatie met goede trainingsfaciliteiten voor onze eerste selectie en FC Twente Vrouwen is van essentieel belang in de ontwikkeling van het voetbal bij de club. In het belang van het topsportklimaat bij FC Twente hopen we daarom dat er spoedig knopen doorgehakt kunnen worden over de plannen. Voor de teams van Academie is verdere ontwikkeling van de trainingslocatie in Hengelo van groot belang, ook daar moet in het belang van de jeugdtak stappen gemaakt worden.  

Matchday pakkettenVorig seizoen werden er meer dan 30.000 matchday pakketten besteld toen we de supporters ook al moesten missen bij de wedstrijden. Deze actie gaan we voortzetten. Voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, op woensdag 22 december, zijn de matchday pakketten weer te verkrijgen. Het is vanaf vanmiddag mogelijk de pakketten met de broodjes Twenteham te bestellen. Dit keer gaan we de pakketten op een speciale wijze uitreiken. Op woensdag 22 december is het tussen 12.00 uur een 20.00 uur mogelijk de bestelling af te halen in een drive thru in De Grolsch Veste. We gaan in de dagen voor Kerst voor een speciale sfeer in ons stadion zorgen.  

Eerste selectieMet tien punten uit vier wedstrijden kunnen we terugkijken op prima weken. De zege op Go Ahead Eagles heeft voor een goed gevoel gezorgd. Hopelijk is het een begin van een mooie maand december. Zondag wacht RKC Waalwijk en woensdag een prachtig affiche voor de beker; thuis tegen Feyenoord. Dat we deze wedstrijden nu in een lege Veste spelen blijft een onwerkelijk gevoel. In de week voor Kerst gaan we op bezoek bij Zwolle en Utrecht, daar liggen mooie uitdagingen voor de ploeg.Zoals eerder gemeld gaat de eerste selectie deze winterstop niet op trainingskamp in Spanje. In verband met de coronamaatregelen in Europa die momenteel gelden, maar ook kunnen wijzigen, heeft de club ervoor gekozen om in de buurt te blijven. Maandag 3 januari start de selectie de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Na de eerste trainingsweek staat er een oefenduel gepland. 

FC Twente VrouwenVoor FC Twente Vrouwen is er deze week geen competitievoetbal, de ploeg heeft een vrije speelronde in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en speelt zondag 19 december uit tegen Excelsior de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Met een wedstrijd meer gespeeld is FC Twente Vrouwen koploper. Na een lastig begin van het seizoen heeft het team zich goed hersteld en gaat het na de winterstop ongetwijfeld weer meestrijden om de prijzen.  

X-Mas Drive ThruIn de feestmaand december ontvangen we in normale tijden tientallen bedrijven en sponsoren die voor hun personeelsleden de kerstborrels organiseren in De Grolsch Veste. Ook dit jaar blijven deze festiviteiten helaas uit door de corona. Om bedrijven toch de ambiance en de feestelijke kerstsfeer te kunnen bieden voor hun medewerkers, wordt er op 20 en 21 december een Kerstmis Drive Thru gehouden in en rondom De Grolsch Veste. Op deze dagen kunnen bedrijven en sponsoren op een veilige en ludieke wijze hun personeel het kerstcadeau overhandigen. 

Retrojacks 
Iedereen die afgelopen seizoen een seizoenkaart had en deze heeft verlengd, krijgt als cadeau een retrojack. De maat hiervoor is tijdens de verlenging afgelopen zomer al gekozen. Deze retrojacks zouden in eerste instantie in december geleverd worden, echter ondervinden wij momenteel samen met de leverancier enige vertraging bij de levering. Hierdoor worden de retrojacks pas in februari geleverd. Wij komen in het nieuwe jaar met meer info over de exacte levering en hoe supporters het retrojack gaan ontvangen.  

WereldLichtjesDagHart van Twente, een maatschappelijk initiatief van de FC Twente Kidsclub, staat zondag samen met Stichting Hartekind op WereldLichtjesDag stil bij kindersterfte door hartafwijkingen. ’s Avonds, na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, worden daar speciale lichtjes voor gebrand, deze ‘candlebags’ staan ’s middags tijdens de wedstrijd op de stoelen van de Kidsclub-tribune in De Grolsch Veste.Een aantal ‘hartekinderen’ was voor zondag uitgenodigd om in de Hart van Twente Skybox aanwezig te zijn bij de wedstrijd tegen RKC. Deze kinderen kunnen zondag thuis via de ‘Hart van Twente’ camera de opkomst van beide ploegen van heel dichtbij meemaken. 

Nationale VrijwilligersdagDinsdag was het de Nationale Vrijwilligersdag. Ook bij FC Twente is de vrijwilliger een belangrijke kracht binnen de club, zeker op wedstrijddagen. Daarom wil ik in deze week onze dank uitspreken richting onze mensen. Zij vervullen vaak achter de schermen een grote rol om alles in goede banen te leiden. Onze afdelingen doen nooit een tevergeefs beroep op onze vrijwilligers en staan klaar bij alle wedstrijden en andere evenementen. Wanneer de maatregelen het weer toelaten, organiseren we later dit seizoen een dag voor onze vrijwilligers in De Grolsch Veste.  

Business Magazine - TROTSAl sinds jaren brengt FC Twente meerdere malen per seizoen een eigen businessmagazine uit. Voorgaande seizoenen maakten we dit magazine in samenwerking met Van Deinse Media, maar we hebben besloten om vanaf dit seizoen het in eigen beheer te organiseren. We willen Van Deinse Media bedanken voor de jarenlange goede samenwerking. Komende week verschijnt het nieuwe businessmagazine ‘TROTS’…. Nieuw format, nieuwe naam… Het magazine verschijnt binnenkort ook in een online versie op de website.  

Website van het jaarFCTwente.nl is gisteren verkozen tot Website van het Jaar. In de categorie Voetbalclubs eindigde onze website in de beoordelingen boven die van de andere clubs uit de Eredivisie. Een prachtige waardering voor ons digitale huis, dat afgelopen jaar samen met onze partner Cube werd gerealiseerd en deze zomer met de nieuwe app is gelanceerd. Uiteraard blijven we onze website en app samen met supporters en sponsoren ontwikkelen en hopelijk gooien we volgend jaar weer hoge ogen.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan 
Algemeen Directeur