FC Twente Vrouwen twevrajavr

Woensdag (19.30 uur) staat de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker op het programma. FC Twente Vrouwen speelt op Sportcampus Diekman in Enschede tegen Ajax. In aanloop naar dit duel blikken we vooruit met Marisa Olislagers.

Afgelopen weekend won FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3). Marisa Olislagers zorgde dat haar ploeg tien minuten voor tijd op voorsprong kwam. “We begonnen tegen Zwolle slap”, vertelt ze. “We speelden niet op de manier hoe we willen spelen en kwamen met 1-0 achter. Uiteindelijk hebben we een prima resultaat behaald.”

Nu gaat de focus op de beker. Voor FC Twente Vrouwen de tweede bekerwedstrijd van het seizoen, in de achtste finale werd met 6-0 gewonnen van Wartburgia. “Een wedstrijd tegen de amateurs is leuk, vooral voor de tegenstander zelf, maar het belangrijkste is dat je verder komt. Het was een vrij makkelijke overwinning.” Nu wacht Ajax, een mooi affiche in de kwartfinale.

 

 

53236504 FC Twente

In de competitie speelde FC Twente twee keer tegen Ajax. In Amsterdam werd met 0-1 gewonnen in De Grolsch Veste pakte FC Twente in blessuretijd de punten (3-2). “Een wedstrijd tegen Ajax is altijd een spannende wedstrijd, maar in de beker geeft het extra lading”, weet Olislagers. “Je hebt maar een kans om de overwinning te halen en je moet direct resultaat leveren. Ik denk dat we allebei goede ploegen zijn.”

De tijd tussen de wedstrijd is vrij kort, dit maakt het herstel niet optimaal. “We gaan uit van onze eigen kracht en moeten er strak op zitten. We hebben vertrouwen en willen naar de halve finale.”

Er wordt woensdag om 19.30 uur afgetrapt op Sportcampus Diekman in Enschede. Kaarten voor de wedstrijd zijn beschikbaar voor € 5,- (volwassen) en voor € 2,- (jeugd t/m 16 jaar) via onderstaande button.