Eerste selectie twegro

Ron Jans en Ricky van Wolfswinkel hebben FC Twente zondag overtuigend zien winnen van FC Groningen (3-0). "Ik heb weer genoten vandaag", aldus de trainer na afloop.

In De Grolsch Veste kwam FC Twente pas in de tweede helft op voorsprong. "In de eerste helft waren we wel sterker. We raakten de lat en kregen wat kansen, maar het stond nog 0-0. Dan is het wel een opluchting als je de eerste goal na rust maakt. Daarna ging het ook heel snel. Een paar minuten later was het al 2-0. Je kunt altijd momenten vinden waarop je als ploeg of individueel betere keuzes kunt maken, maar vandaag had Groningen niks te melden. De volgende is Cambuur-uit, daar moeten we ons weer bewijzen. Het verschil tussen uit en thuis is nu eigenlijk te groot."

Lees onder de foto's ook de reactie van Van Wolfswinkel

image00001 v24
image00002 v12
image00003 v15

"Lekker om goaltje mee te pikken"

Ook Van Wolfswinkel zag dat FC Twente zondag een overwicht had. "Het was ons doel om hier een goede wedstrijd neer te zetten. Dat hebben we gedaan, we hebben overtuigend gewonnen", zegt de spits, die zelf verantwoordelijk was voor twee assists en de 3-0. "Het is lekker dat je een goaltje maakt, al kan ik ook genieten van twee assists en een 2-0 voorsprong." Even voor zijn treffer raakte Van Wolfswinkel in hetzelfde moment de lat én de paal. "Ik was ervan overtuigd dat ie erin zat, ik hoopte op het horloge van de scheidsrechter dat er niet was. Maar ik kan er niks meer aan doen, dan had ik 'm beter moeten inschieten, zodat je de twijfel wegneemt."

Voor Van Wolfswinkel was het even wachten op een nieuwe treffer in de Eredivisie. "Ik voel de meerwaarde in het team nog steeds. Je hebt als spits fases dat je gewoon droog staat, niet in het spel betrokken wordt en geen kansen krijgt, dan is het heel frustrerend. Maar in die fase zit ik niet. Ik ben ook belangrijk met mijn spel en de assists. Maar het is wel lekker om een goaltje mee te pikken. Het is ook mooi om te zien dat je teamgenoten daar van genieten."

Youtube 22 23 v2