Eerste selectie

FC Twente ging donderdagavond strijdend ten onder tegen S.S. Lazio . De Tukkers speelden lange tijd met tien man en verloren met 2-0. Aanvoerder Ricky van Wolfswinkel, Lars Unnerstall en trainer Joseph Oosting blikken terug.

20241024  BE16488 v2

De vroege rode kaart voor doelman Lars Unnerstall bleek cruciaal voor het wedstrijdverloop. FC Twente had het voor de rust lastig en streed in de tweede helft voor elke meter. De nederlaag kon echter niet voorkomen worden. “We hadden het moeilijk na de rode kaart”, sprak Van Wolfswinkel. “Na rust kozen we voor een andere speelstijl. We kwamen goed uit de kleedkamer, stonden beter. We hadden meer druk en kregen een paar momenten. Daarin hadden we misschien iets gelukkiger kunnen zijn. We probeerden het wel, maar het was tevergeefs.”

De aanvoerder nam Unnerstall niets kwalijk na de vroege rode kaart. “Hij is onze keeper. Hij gaat er vol voor als hij uitkomt. Helaas pakt dat verkeerd uit en krijgt hij rood. Unnerstall is de eerste die zal erkennen dat het terecht was. Als team moesten we het ermee doen.”

Lars Unnerstall

Lars Unnerstall reageerde na afloop op zijn rode kaart. “Ik probeerde mijn been nog terug te trekken, maar ik was iets te laat en raakte hem. Ik hoopte nog dat de speler van Lazio buitenspel stond, maar dat was niet zo. Dan is het rood.” De doelman keek vanuit de kleedkamer en de tribune toe hoe de wedstrijd verder verliep. “Het is heel frustrerend om het team niet te kunnen helpen. Je weet dat je het door de rode kaart zwaarder hebt gemaakt voor de jongens. Dat wil je niet. Maar ik vond dat ze met tien man goed hebben gespeeld. We zijn niet weggetikt door Lazio.”

Joseph Oosting

Trainer Joseph Oosting kon zijn team niets kwalijk nemen na het verlies. “We hebben er alles aan gedaan, hebben er met tien man echt een wedstrijd van gemaakt. Ook over de jongens die erin kwamen ben ik tevreden. Zij brachten energie en vechtlust. Ondanks het verlies ben ik trots op de mentaliteit die we hebben getoond."

71496224 FC Twente v3

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.