Eerste selectie twerbs

FC Twente speelde dinsdag, in de return van de derde voorronde van de UEFA Champions League, met 3-3 gelijk tegen FC Red Bull Salzburg. Een resultaat dat na het verlies van een week eerder (2-1) niet voldoende was voor de kwalificatie van de play-offs. Na afloop blikken Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap terug op het treffen.

In de slotfase streed FC Twente, gesteund door een volle Grolsch Veste, nog voor de voorsprong. “Je voelt dat het nog kan. Het publiek hebben wij nooit wat over te klagen en vandaag ook zeker niet. Dat is gewoon echt genieten, net als dat zij ook van ons genieten dat we in de tweede helft terugkomen en dat we wilskracht tonen. We hebben nog alles op alles gezet om de vierde te maken. We gaan met opgeheven hoofd het veld af.”

Ondanks de nederlaag over twee wedstrijden, gaat het Europese seizoen voor FC Twente vanaf september verder in de UEFA Europa League. “Dat we Europees spelen, moeten we niet vergeten. Het is balen, zeker weten, maar we moeten de Europa League niet als troostprijs zien. Daar hebben we de laatste jaren veel te hard voor gewerkt.”

69439335 FC Twente
69438977 FC Twente 1
69440433 FC Twente

Vlap: "Lukte in tweede helft wel"

Michel Vlap zag dat FC Twente in de tweede helft opleefde. “Ik vind dat we het in de tweede helft fantastisch hebben gedaan, maar dat voelde voor mij wel wat laat.” Vlap wijst op de eerste helft, waarin FC Twente het lastig had met FC Red Bull Salzburg. “We wisten dat ze fantastisch kunnen voetballen, maar je moet zelf ook momenten van rust tonen.”

“Dat hebben we in de eerste helft nagelaten. Normaal klappen we erop en is het stormen in De Grolsch Veste. Dat waren we ook van plan”, aldus Vlap, die zag dat FC Twente na rust een treffer incasseerde (1-3) en zich later oprichtte, met het publiek erachter. “Je moet doorgaan en daar hebben we het publiek ook voor, dat ons erdoorheen jaagt.”

Uiteindelijk kwam FC Twente verdienstelijk terug tot 3-3 en zette het ook FC Red Bull Salzburg onder druk. “Wij kunnen ook ontzettend goed voetballen, in de tweede helft lukte het wel. Maar ik heb er ook van genoten om op dit niveau te spelen. Het is anders voetballen, met een hogere intensiteit.”

Interview Thumbnail v10

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.