Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

De prachtige triomftocht na plaatsing voor de voorronde van de Champions League lijkt nog maar net voorbij en voor de eerste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap in Duitsland moet nog worden afgetrapt, maar woensdagmiddag staan Joseph Oosting en zijn staf alweer met een groot deel van de selectie op het trainingsveld. Het gaat allemaal heel snel. Dat moet ook wel, want FC Twente speelt op 6 of 7 augustus al de eerste wedstrijd voor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De loting hiervoor vindt plaats op maandag 22 juli, met als mogelijke tegenstanders: Rangers FC, SK Slavia Praag, FC Red Bull Salzburg of Lille OSC. Zaterdag 22 juni start FC Twente de oefencampagne tegen STEVO in Geesteren. Daarnaast speelt de ploeg nog een aantal wedstrijden in de regio. Informatie hierover is te vinden op onze website.

Michal Sadilek niet naar EK
EK-ganger Michal Sadilek heeft helaas het trainingskamp van de Tsjechische ploeg vanwege een blessure moeten verlaten. Voor Michal is dat natuurlijk een grote teleurstelling. We wensen hem het allerbeste, hopen dat hij goed herstelt en dat we hem weer snel kunnen verwelkomen.

In memoriam - Hans Siers
Vorige week werden wij opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Hans Siers. Hans was vanaf 2016 vier seizoenen voorzitter van het voormalige  stichtingsbestuur van FC Twente Vrouwen. In zijn functie heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionele ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij FC Twente.
Wij zijn hem dankbaar voor al zijn inzet en wensen zijn familie, vrienden en overige nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.

Start voorbereiding FC Twente Vrouwen
Ook FC Twente Vrouwen staat komende week alweer op het veld. De ploeg begint dinsdag 18 juni aan haar eerste deel van de voorbereiding op het seizoen. Zaterdag 29 juni speelt FC Twente Vrouwen bij ATC’65 haar eerste oefenduel, tegenstander is FC Utrecht. Deze zomer oefent de ploeg van trainer Joran Pot onder meer tegen VfL Wolfsburg, PEC Zwolle en RSC Anderlecht.
Afgelopen week hebben we diverse nieuwe gezichten mogen verwelkomen bij FC Twente Vrouwen. Rene Nijhuis gaat als assistent-trainer deel uitmaken van de trainersstaf. Nijhuis vervulde deze rol ook tussen 2017 en 2020 bij FC Twente Vrouwen. Anna Knol maakt de overstap naar FC Twente Vrouwen. De verdedigster komt over van Fortuna Sittard. Beloftenspeelsters Kiki Vissers en Rose Ivens maken de overstap naar FC Twente Vrouwen en tekenden onlangs een contract.

Zondag 14 juli – Open Dag
Zondag 14 juli wordt rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse Open Dag gehouden. Tijdens de Open Dag vinden er diverse activiteiten plaats voor onze supporters. Vanwege de verschillende bouwwerkzaamheden in De Grolsch Veste is het deze zomer helaas niet mogelijk om activiteiten op het veld en op de tribune te organiseren. Om die reden vinden de presentaties van de selecties van FC Twente en FC Twente Vrouwen plaats op een groot podium voor de hoofdingang van De Grolsch Veste. Op onze website vind je meer informatie over de Open Dag

Werkzaamheden in De Grolsch Veste
Afgelopen weken is er flink doorgewerkt aan de diverse bouwprojecten in het stadion. Nadat direct na de laatste thuiswedstrijd het veld er volledig was uitgehaald, is de laatste weken een compleet nieuwe drainage en veldverwarming aangelegd. Ook is er nieuwe bestrating aangelegd achter de boarding. Nadat de laatste laag onder het speelveld was aangebracht is deze week het veld ingezaaid.
Het eerste deel van de Safe Standing tribune is geplaatst op de eerste ring en komende week wordt begonnen met het plaatsen van de barriers op de tweede ring. Inmiddels is de lexaanwand voor het uitvak geplaatst en is de LED-boarding op de tweede ring nu voor de helft afgerond.
Verschillende ruimtes in het Diekman gebouw zijn afgelopen periode leeggehaald, zodat hier op de begane grond  met de bouw van het supporterscafé kan worden gestart. Komende weken wordt er hard doorgewerkt; alles is gereed voor aanvang van het nieuwe seizoen.

Concept Eredivisie-programma 2024/2025
Komende woensdag maakt de KNVB het concept competitieprogramma voor het nieuwe seizoen bekend. Het definitieve programma wordt vervolgens een paar dagen later gepresenteerd.

Rein Baart keeperstrainer FC Twente
Rein Baart maakt vanaf komend seizoen als keeperstrainer deel uit van de technische staf van FC Twente. Baart komt over van VVV-Venlo en tekent bij FC Twente een contract van twee seizoenen. Hij volgt Sander Boschker op die onlangs aangaf vanaf het nieuwe seizoen te stoppen als keeperstrainer bij FC Twente.

Joseph Oosting en Joran Pot genomineerd
Joseph Oosting en Joran Pot zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor Trainer/Coach van het seizoen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Nationaal Voetbaltrainers Congres dat 3 juli wordt gehouden. De hoofdtrainers uit het betaald voetbal bepalen wie de Trainer/Coach van het seizoen 2023-2024 is.

Bravo Beveiliging en Victa Premium Partner
Bravo Beveiliging en Victa worden met ingang van het nieuwe seizoen Premium Partner van FC Twente.
Beide Twentse bedrijven zijn al jaren als sponsor verbonden aan de club en maken komend seizoen als Premium Partner de stap naar de top van de sponsorpiramide. Daarnaast wordt Bravo ook beveiligingspartner en Victa datapartner van FC Twente.

FC Twente All Stars
FC Twente All Stars, de selectie van oud-spelers van FC Twente, speelt zaterdag een wedstrijd op de Dag Van Het Enschedese Voetbal. Deze dag wordt voor het eerst gehouden en wordt georganiseerd op het complex van PW aan de J.J. van Deinselaan. Om 14.30 uur speelt FC Twente All Stars tegen een team dat is samengesteld uit spelers van de Enschedese verenigingen. FC Twente All Stars treedt aan met onder meer Sander Boschker, Douglas, Spira Grujic, Theo ten Caat, Jeroen Heubach, Karim El Ahmadi, Thijs Houwing en Jan Vennegoor of Hesselink.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.