twegae Eerste selectie

Ron Jans, Robin Pröpper en Ricky van Wolfswinkel vinden dat FC Twente het zondag aan zichzelf te wijten had dat het aan de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles geen drie punten heeft overgehouden (1-1). In De Grolsch Veste stond FC Twente lang met 1-0 voor, maar in de slotminuten benutten de gasten een penalty.

Youtube 22 23 v5
Interview

Ron Jans: “In de eerste helft waren we echt geweldig en is het heel jammer dat het dan maar 1-0 is. We doen onszelf tekort. We speelden in een hoog tempo, veroverden de bal heel snel en creëerden kansen. In de tweede helft werd de wedstrijd gelijkmatiger en werd het echt een wedstrijd. Dan is het zo jammer dat we nog een goal tegen krijgen. Maar het verschil met de eerste helft was groot. We hebben onszelf in de voet geschoten.”

Lees onder de foto ook de reactie van Pröpper en Van Wolfswinkel

VEU 7590 kopieren
VEU 7622 kopieren
VEU 7633 kopieren
VEU 7650 kopieren

"Genoeg kansen gehad"

Een gelijkspel dus, dat volgens Pröpper niet had gehoeven. “Zeker als je kijkt naar de eerste helft, waarin je heel goed speelt en met tempo van links naar rechts speelt en ook kansen creëert. De 1-0 valt uit een penalty, maar daarvoor hebben we genoeg kansen gehad. Dan is het zonde dat je dat niet kunt doordrukken naar de tweede helft.”

In die tweede helft zag Pröpper, die zelf meerdere schoten onschadelijk maakte, de tegenstander beter voor de dag komen. “Maar er was nog niet veel aan de hand. Ze hadden alleen wat speldenprikjes. We kwamen er voetballend niet meer uit en zij wonnen meer tweede ballen. Dat was in de eerste helft helemaal niet het geval. Ze werden daardoor wat beter. Lars heeft uiteindelijk één bal op goal gehad en dat was de penalty.” 

Lees onder de foto's ook de reactie van Van Wolfswinkel

VEU 8011 kopieren
VEU 8040 kopieren

"We moeten meer goals maken"

“Voor je gevoel verlies je twee punten, maar dat was wel terecht. Je zag het aankomen in de tweede helft”, zegt Van Wolfswinkel. “We moeten meer goals maken. Dat hebben we in de eerste helft kunnen doen en in de tweede helft ook. Alleen het verschil tussen de eerste en tweede helft was te groot. Dat is zonde en dan loop je tegen een penalty aan. Ook vorige week tegen RKC speelden we zo’n tweede helft, toen liep het goed af. Vandaag pakte dat niet zo uit.”

Foto's: Anja Veurink & Orange Pictures 

56913756 FC Twente
56913283 FC Twente
56914257 FC Twente