FC Twente Vrouwen

Komende zondag 16 oktober speelt FC Twente vrouwen de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Na de interlandperiode is sc Heerenveen de tegenstander. In aanloop naar deze wedstrijd blikken we vooruit met Suzanne Giesen.

De start van de Vrouwen Eredivisie verloopt voor de vrouwen van FC Twente prima. Giesen: “We hebben nu twee competitiewedstrijden gespeeld. Daarin hebben we goede dingen laten zien, maar er blijft altijd ruimte voor verbetering. De start van een nieuw seizoen is natuurlijk altijd wennen, zeker voor de speelsters die in de zomer bij de club zijn aangesloten. Deze meiden moesten wennen aan het spel en de club.”

Maar liefst 12 speelsters waren afgelopen periode op pad tijdens de interlandbreak. “De afgelopen week zijn er veel speelsters van ons bij de nationale selecties geweest, hierdoor hebben we een iets andere voorbereiding gehad dan dat we normaal hebben. Gelukkig is de groep hier inmiddels wel aan gewend, we hebben dat natuurlijk vaker meegemaakt. Met de speelsters die er wel waren hebben we hard getraind, om ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor de wedstrijd van aanstaande zondag,” vertelt Giesen.

Het afgelopen seizoen heeft Giesen de wedstrijden tegen sc Heerenveen gemist door blessureleed. “Ik heb de wedstrijden zelf niet gespeeld, maar ik heb ze uiteraard wel gezien. sc Heerenveen is altijd een stugge tegenstander voor ons, maar het is aan ons om het spel te laten zien dat we graag willen spelen. We hebben voldoende kwaliteit in het team om met een overwinning naar huis te gaan,” kijkt Giesen vooruit.

FC Twente trapt zondagmiddag om 12.15 af op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen.

55807477 FC Twente
55807830 FC Twente