Eerste selectie rbstwe

FC Twente heeft dinsdagavond in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de UEFA Champions League met 2-1 verloren van FC Red Bull Salzburg. Het duel stevende af op 2-0, tot Michel Vlap in de blessuretijd scoorde. Volgende week wacht in Enschede de return. Bij FC Twente maakten Sam Lammers en Sayf Ltaief hun eerste officiële minuten in het rode shirt.

Voor FC Twente was het treffen met FC Red Bull Salzburg de officiële seizoensouverture na een voorbereiding van zeven weken. Dat FC Twente aan de aftrap verscheen van de derde voorronde van het Europese podium was de beloning van de derde plaats van vorig seizoen. De laatste keer dat FC Twente om Champions League-voetbal streed was in 2011, toen het in de derde voorronde won van het Roemeense Vaslui en in de play-offs verloor van het Portugese Benfica.

69238360 FC Twente

FC Twente en FC Red Bull Salzburg maakten er een attractieve openingsfase van, met kansen over en weer. FC Twente kreeg via Daan Rots en Mitchell van Bergen twee goede mogelijkheden, maar beide aanvallers stuitten op doelman Janis Blaswich. De thuisploeg had het initiatief, speelde in een hoog tempo, drong FC Twente terug en stelde de defensie van de Enschedeërs meerdere keren op de proef. Lars Unnerstall had halverwege de eerste helft nog een antwoord op een inzet van Oscar Gloukh, maar vlak voor rust kon hij een rake pegel van Maurits Kjaergaard niet voorkomen (1-0).

RBSTWE Q3 3

Ook in de tweede helft was het FC Red Bull Salzburg dat de boventoon voerde. De thuisclub gunde FC Twente geen moment rust en kreeg direct na rust al een grote kans. FC Twente bracht later in de tweede helft met Vlap, Lammers, Ltaief, Besselink en Taha verse krachten. Voor Lammers en Ltaief betekende dat hun officiële debuut voor FC Twente.

Na zijn wissel kreeg Lammers een mogelijkheid om Blaswich te testen, maar de kopbal van de debutant vloog over het doel. FC Red Bull Salzburg bleef de controlerende partij, al had FC Twente nog een korte opleving. Vijf minuten voor tijd verdubbelden de gastheren de marge, toen opnieuw Kjaergaard scoorde (2-0). Het duel stevende voor FC Twente af op een 2-0 nederlaag, tot Vlap mocht aanleggen voor een directe vrije trap en de eindstand bepaalde op 2-1.

Volgende week dinsdag spelen FC Twente en FC Red Bull Salzberg de return in De Grolsch Veste. Aftrap: 19.00 uur.