Eerste selectie club Supporters

Zondag werden we opgeschrikt door het overlijden van Theo Pahlplatz. Theo was al geruime tijd niet meer in oude doen, maar zijn overlijden kwam toch zeer onverwacht. Theo was met recht een clubicoon. Hij voetbalde zijn hele profcarrière in het shirt van FC Twente. Van 1966 tot 1979 speelde bijna 500 officiële wedstrijden voor FC Twente en maakte hij maar liefst 82 doelpunten. Theo was een van de bepalende spelers in het roemruchte team van FC Twente dat onder leiding van Kees Rijvers furore maakte. Theo bereikte met FC Twente in 1975 de finale van de UEFA Cup en in 1977 won hij de KNVB beker, de eerste prijs in de historie van FC Twente. Theo is met dertien wedstrijden in het Nederlands Elftal de FC Twente-speler met de meeste interlands. Volgens velen was Theo de beste voetballer ooit uit eigen streek. FC Twente wenst zijn familie veel sterkte toe de komende tijd.
Morgen voor de oefenwedstrijd tegen Rood Zwart houden we een minuut stilte ter nagedachtenis aan Theo. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF staan we in De Grolsch Veste stil bij het overlijden van Theo.

Eerste selectie
Afgelopen maandag is onder grote publieke belangstelling de eerste selectie begonnen met de voorbereiding. Onder leiding van onze nieuwe trainer Joseph Oosting en zijn voor een deel nieuwe technische staf stonden de spelers voor het eerst op het trainingsveld. De nieuwkomers Youri Regeer en Naci Ünüvar waren ook van de partij; Younes Taha heeft zich met Marokko Onder 23 geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. Hij sluit volgende week tijdens de trainingsweek in De Lutte aan.
De komende weken wordt met name toegewerkt naar de Europese confrontatie met het Zweedse Hammarby IF. Donderdag 27 juli spelen we de eerste wedstrijd thuis in De Grolsch Veste. De kaartverkoop hiervoor is inmiddels gestart.

Dakongeval
Vandaag is het alweer twaalf jaar geleden dat het dakongeval in De Grolsch Veste plaatsvond. Daarbij kwamen Peter Burgers en Dave Nijkamp om het leven. Straks om 11.50 uur wordt hierbij stilgestaan door het leggen van bloemen bij het monument naast het stadion. Dit doen we samen met de nabestaanden.

Manfred Ugalde
Gistermorgen hebben we Manfred Ugalde weer kunnen verwelkomen op het trainingsveld. De Costa Ricaanse spits maakt definitief de overstap naar FC Twente en tekende een vierjarig contract bij de club. Nadat we de afgelopen twee seizoenen al van Ugalde hebben kunnen genieten, is het mooi dat we de jonge spits nu voor een langere periode aan FC Twente hebben kunnen binden.

Nieuwe shirt
Gistermiddag hebben we samen met onze nieuwe teamwear- en merchandisingpartner Castore het shirt voor komend seizoen gelanceerd. Robin Pröpper, Michel Vlap en Mees Hilgers hulden zich deze week voor het eerst in het nieuwe wedstrijdshirt. Het uitshirt en derde shirt worden later deze zomer gepresenteerd.
De shirts zijn vanaf donderdag 13 juli verkrijgbaar. Vanaf dan is de Fanstore bij De Grolsch Veste weer geopend. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving hebben we enkele dagen extra nodig om de Fanstore gereed te maken.

Open Dag – zondag 16 juli
De voorbereidingen voor de FC Twente Open Dag zijn in volle gang. Zondag 16 juli is in en rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse dag voor onze supporters. Naast de vele activiteiten  is het een mogelijkheid om kennis te maken met de eerste selectie. De dag duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. De spelerspresentatie wordt om 15.00 uur gehouden op het podium voor het stadion. Meer informatie over de Open Dag is te vinden op onze website.

Enschede kandidaat speelstad WK Vrouwen 2027
België, Nederland en Duitsland zijn gezamenlijk een van de kandidaten om het WK Vrouwen in 2027 te mogen organiseren. Daarbij is Enschede samen met Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen en Rotterdam een van de mogelijke speelsteden in Nederland. Op het FIFA Congres in mei volgend jaar wordt uiteindelijk bepaald waar de FIFA Women's World Cup 2027 gaat plaatsvinden.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen zit in de eerste fase van haar voorbereiding. De ploeg van trainer Joran Pot speelt  vanavond (19.00 uur) een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Sparta Enschede. Dat is dit seizoen de nieuwe speellocatie.
Zaterdag 15 juli speelt FC Twente Vrouwen op dezelfde locatie tegen Bayer Leverkusen.
De internationals Wieke Kaptein, Caitlin Dijkstra en Renate Jansen zijn er niet bij, zij bereiden zich met de OranjeLeeuwinnen voor op het WK.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.