Eerste selectie

In aanloop naar de Europese ontmoeting met S.S. Lazio blikten trainer Joseph Oosting en Bart van Rooij woensdagmiddag vooruit op de wedstrijd.

Na de ochtendtraining schoven trainer Joseph Oosting en Bart van Rooij in De Grolsch Veste aan voor de gebruikelijke persconferentie een dag voor de Europese wedstrijd. Na de ontmoetingen met Manchester United en Fenerbahçe wacht FC Twente met S.S. Lazio opnieuw een tegenstander van formaat in de Europa League.

WhatsApp Image 2024 10 23 at 14.32.44
Video

Mooie uitdaging
“Het is voor ons weer een mooie uitdaging om tegen een topclub te spelen. Lazio is een club uit de categorie Manchester United en Fenerbahçe”, weet Joseph Oosting. “Lazio is een topploeg die al jaren in de Serie A om de prijzen speelt en vorig jaar nog in de Champions League actief was. We hebben ons dit seizoen in Europa al kunnen meten met clubs van naam, daar putten we energie uit.”

Lazio
“Lazio weet als geen ander hoe wedstrijden gespeeld moeten worden”, vervolgt Oosting. “Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. In de omschakeling kunnen ze met hun snelheid dodelijk zijn. Wij mogen ons meten met een Italiaanse topploeg. In de trainingen hebben we deze dagen accenten gelegd die we morgen terug willen zien. Er is tegen Lazio veel mogelijk voor ons. We moeten goed aan de bal zijn en zorgvuldig in de aanval. Ook moeten we verdacht zijn op onze restverdediging. Ik denk dat we een goed plan hebben voor morgen. De passie die Lazio heeft hoe je een wedstrijd beleefd, die moeten wij ook leveren”, aldus Oosting, die nog niet kan beschikken over Michal Sadilek en Daan Rots.

DSC02140

Onze teamprestaties in Europa zijn uitzonderlijk
Bart van Rooij kijkt uit naar een nieuwe Europese avond. “Het is mijn debuutseizoen in Europa en ik had vooraf bepaalde verwachtingen. Ik denk dat ik ook mezelf wel heb verrast in de eerste duels. Onze teamprestaties in Europa zijn uitzonderlijk. We weten dat we kwaliteit hebben, maar je moet het nog wel laten zien. Tot nu toe is dat goed gegaan.”

Richting deze wedstrijd sprak Van Rooij met oud-teamgenoot bij N.E.C. Bram Nuytinck die jaren in Italië speelde. “We hadden het over het Italiaanse voetbal. Zij kunnen super goed verdedigen en je ook het idee geven dat er iets te halen valt, maar dan uit het niets scoren. Fysiek staan Italiaanse ploegen er altijd en we moeten zorgen dat we ons daar aan 'levelen' of nog een stap verder gaan. Op Old Trafford spelen, een bekerfinale spelen of hier in De Grolsch Veste zorgt altijd wel voor iets meer druk en dat is alleen maar mooi. We hebben in Europa laten zien dat we een ploeg zijn die niet moet worden onderschat. Het zal morgen een lastige pot worden. Op het veld moeten we bij elk moment scherp zijn en dan is alles mogelijk.”

FC Twente – S.S. Lazio, aanvang 21.00 uur, is live te zien op ZiggoSport.

DSC02168 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.