Eerste selectie tweexc

Beste supporters,

Vanavond om 20.00 uur komt Excelsior op bezoek. De thuisvakken in De Grolsch Veste zijn volledig uitverkocht voor het laatste thuisduel voor de winterstop.

Na de wedstrijden van PSV en Feyenoord gisteravond is FC Twente-Excelsior het derde duel van speelronde 15. De competitie is al bijna halverwege. Hopelijk geven we het goede optreden van vorige week in Deventer vanavond een vervolg. De ploeg van Joseph Oosting speelde tegen Go Ahead Eagles een uitstekende wedstrijd en maakte mooie goals. Momenteel nemen we een verdienstelijke vierde plaats in op de ranglijst, met zelfs zicht op meer. Als een van de eerste drie clubs op de ranglijst aan het eind van het seizoen de KNVB Beker wint, dan betekent de vierde plaats rechtstreeks plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Laten we echter niet te veel op de zaken vooruitlopen, de wedstrijd tegen Excelsior is bepaald geen ‘appeltje-eitje’. De Rotterdammers draaien een uitstekend seizoen.

FC Twente Vrouwen
Voor FC Twente Vrouwen wacht voor de winterstop een week met drie thuiswedstrijden. De ploeg speelt zondag om 16.45 uur de thuiswedstrijd tegen AZ, woensdag tegen PEC Zwolle en zondag 17 december tegen sc Heerenveen. De ploeg van Joran Pot wil de honderd procent score in de competitie uiteraard vasthouden. De wedstrijden worden gespeeld op het sportpark van Sparta Enschede. 

Interlandsucces
Caitlin Dijkstra, Renate Jansen en Wieke Kapteijn hebben zich dinsdagavond met de OranjeLeeuwinnen geplaatst voor de Final Four van de UEFA Nations League. Door met 4-0 van België te winnen hield Nederland concurrent Engeland net achter zich. Tijdens de Final Four, deze vindt in februari plaats, kan Nederland zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.
FC Twente Vrouwen was daarnaast zeer sterk vertegenwoordigd in Jong Oranje. Daniëlle de Jong, Kim Everaerts, Marisa Olislagers, Danique van Ginkel, Liz Rijsbergen, Marit Auée en Sophie te Brake speelden afgelopen week in Spanje met het Nederlands jeugdteam oefeninterlands tegen Schotland (3-1 zege) en Zweden (4-2 zege).
Eva Oude Elberink speelde met Oranje onder 19 in Portugal tegen Zweden (5-1 zege) en Engeland (3-3).

Fysiek trainer Ellery Cairo ondersteunt trainersstaf
Ellery Cairo is deze week toegevoegd aan de trainersstaf van FC Twente. Ellery, oud-speler van de club, gaat in de rol van fysiek trainer de staf van de eerste selectie versterken. Hij gaat Performance Coach Colin de Graaf ondersteunen bij voornamelijk de fysieke trainingen. Ellery blijft ook actief binnen de FC Twente/Heracles Academie.

Trainingskamp
In voorbereiding op de tweede seizoenshelft belegt de eerste selectie van 2 t/m 8 januari in het Spaanse Oliva, in de buurt van Valencia, een trainingskamp. Daar bereidt de ploeg zich voor op het tweede deel van de competitie. Deze begint op zaterdag 13 januari met de thuiswedstrijd tegen AZ.

Dag van de Vrijwilliger
Gisteren was het de Dag van de Vrijwilliger. Een moment om ook onze vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. De vrijwilligers van FC Twente vervullen een onmisbare rol voor de club en zijn een heel goede ondersteuning voor onze organisatie. Met name op wedstrijddagen kan FC Twente niet zonder haar vrijwilligers. Onze vrijwilligers staan altijd voor ons klaar, in weer en wind. In deze video danken we hen voor hun inzet.

Speeldagen 2e competitiehelft
In de dagen rond Kerst maakt de KNVB de speeldagen en de tijden bekend van de Eredivisiewedstrijden die worden gespeeld in speelronde 21 t/m 32. Na volgende week donderdag is bekend welke Nederlandse club overwinteren in Europa en kunnen vervolgens deze speeldagen worden vastgesteld en bekend worden gemaakt.

Noabers in actie voor Stichting ALS
Samen met revalidatiecentrum Roessingh zetten we ons in voor 3FM Serious Request dat dit jaar geld inzamelt voor Stichting ALS Nederland. Rondom de thuiswedstrijd tegen PSV hebben we aandacht gevraagd voor ALS en de patiënten met deze dodelijke zenuw-/spierziekte. Er zijn tot nu toe al vele donaties binnengekomen en daar zijn we iedereen heel dankbaar voor. Ook de supportersverenigingen van FC Twente zijn samen in actie gekomen en hebben een prachtige donatie gedaan.
Vanavond rondom de wedstrijd tegen Excelsior wordt de actie nogmaals onder de aandacht gebracht. We hopen in de week voor Kerst, als het Glazen Huis van 3FM in Nijmegen staat, samen met Roessingh een mooie donatie te doen aan Stichting ALS Nederland.

FC Twente/Heracles Academie
De Onder 21-selectie van de FC Twente/Heracles Academie maakt een heel goed seizoen door. Na de 1-4 zege van afgelopen weekend op Feyenoord staat de ploeg van de trainers Nicky Kuiper en Jouad Boufarra op een tweede plek. Met nog twee duels te spelen bedraagt de achterstand van Onder 21 twee punten op koploper De Graafschap. Morgen om 15.00 uur treffen beide teams elkaar op het Trainingscentrum in Hengelo. 
Jip Meilink, Kaan Talay, Nigel Groenewald en Rens Blankenvoort zijn geselecteerd voor het Nederlands elftal voor future spelers onder 17 jaar. Komende week hebben zij een tweedaagse trainingsstage in Zeist.

 

Good Goan!

 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.