zwotwe Eerste selectie

Ricky van Wolfswinkel scoorde tegen PEC Zwolle de 1-2 en uiteindelijk de beslissende treffer. "Dit is toch heerlijk. We hebben zo lang op deze plek gestaan en dan verdien je het ook, vind ik. Het was niet eenvoudig. Waar we vandaan komen, drie jaar lang hebben we dit opgebouwd en dat komt vandaag een beetje samen. Het is niet makkelijk geweest, we hebben er keihard voor moeten werken en knokken. Dan is dit genieten."

BE24626
BE24647
BE24849 v2

"Dit is een gezellig team, en de lijn tussen ontspanning en inspanning kan soms dun zijn. Maar we werken er elke keer weer keihard voor. Dat betekent niet dat het altijd goed is, maar we zijn er als team voor elkaar als het even niet lukt en als het juist wel goed gaat. Dat maakt dit team FC Twente.

We hebben het zelf gedaan, dit komt niet uit de lucht vallen. Dat maakt het zo lekker. Voor mij was het een heel speciaal moment vandaag omdat voor mij belangrijke mensen hier aanwezig waren. Het komt allemaal heel mooi samen. Wij zijn blij, Bram van Polen heeft een geweldige middag. Bram is een voorbeeld voor velen en daar heeft iedereen respect voor. Wij hebben van tevoren ook gezegd; ongeacht het resultaat zullen wij hier onze respect voor Bram tonen. Dat verdient hij. Uiteindelijk is iedereen blij. Hier hebben we zolang voor gestreden, een mooie bekroning voor waar FC Twente nu staat.

We kijken uit naar de voorronde van de Champions League. We zijn heel trots dat we Europees voetbal hierheen hebben gehaald. Of we helemaal klaar zijn voor de Champions League, dat weet je nooit, maar we houden ons vast aan het feit dat we sowieso Europese voetbal hebben en daar moeten we enorm van gaan genieten. Dit is een enorme stimulans richting de toekomst."

BE18964 v3
BE18984 v2
BE19009

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.