Eerste selectie club

Beste supporters, 

Een maand lang was het land in de ban van Ronald Koeman en de zijnen. Woensdagavond blokkeerde Engeland de weg naar de finale en kon Oranje naar huis. Alle oranje spullen kunnen weer in de kast. Nu is alles hier weer rood. Al is rood natuurlijk nooit weggeweest. Het is prachtig om te zien hoe de eerste selectie tijdens de bezoeken aan Geesteren, Deurningen en Goor verwelkomd werd door honderden kinderen in FC Twente-shirts. Dat zal vandaag in Delden bij Rood Zwart niet anders zijn. De selectie speelt daar in het vervolg van de voorbereiding om 12.00 en 14.30 uur twee wedstrijden tegen het Deense FC Nordsjaelland. De wedstrijden zijn live te zien op Tubantia.nl.
Maandag vertrekt de selectie voor een trainingskamp naar Oostenrijk. Zondag zijn staf en spelers uiteraard present bij de Open Dag.

Voorbereiding voorronde-wedstrijden Champions League
Vorige week hebben we een delegatie van de UEFA op bezoek gehad. Samen met de verschillende afdelingen van de club zijn er afspraken gemaakt voor de organisatie van de komende Europese wedstrijden (voor zowel de Champions als Europa League). De eerste thuiswedstrijd (uit de zgn. voorronde Q3 voor de Champions League) is in principe een reguliere kwalificatiewedstrijd. Dit betekent bijvoorbeeld dat de Champions-League-hymne nog niet wordt gespeeld en dat het stadion nog niet hoeft te worden afgeplakt voor allerlei Champions-League-uitingen. Plaatsen we ons voor de volgende ronde, de play-offs, dan is het voor de afdelingen alle hens aan dek. Deze wedstrijden dienen namelijk wel te worden aangevlogen als het hoofdtoernooi van de Champions League. Dan klinkt de Champions-League-hymne in het stadion en ziet De Grolsch Veste eruit als een Champions League-stadion, maar zijn er ook allerlei andere aanpassingen nodig, zoals bijvoorbeeld een veel uitgebreider cameraplan. Laten we hopen dat we heel druk worden. 

Nieuwe uitshirt gepresenteerd
FC Twente en Castore presenteren vandaag het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2024-2025. Om 10.00 uur is het shirt te zien op onze media-kanalen. Het uitshirt is dan ook verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en zondag tijdens de Open Dag. Het derde tenue wordt, vanwege het jubileumjaar 2025, dit najaar gepresenteerd.

FC Twente – Hannover 96 live te zien op ZiggoSport
Tijdens de trainingsweek in Oostenrijk speelt FC Twente volgende week zaterdag een oefenwedstrijd tegen Hannover 96. De wedstrijd tegen de Tweede Bundesliga club begint om 14.00 uur en is live te zien op ZiggoSport.

Zondag Open Dag
Voor de Open Dag die zondag wordt gehouden bij De Grolsch Veste worden de laatste voorbereidingen getroffen. Vanaf 12.00 uur hopen we veel supporters bij De Grolsch Veste te ontvangen. Naast de spelerspresentaties zijn er veel attracties en is er de mogelijkheid voor een speciale stadiontour, voetbalt de Twentse jeugd om de Bernard van Heek Cup en kun je op de foto met de prijzen van FC Twente Vrouwen. Na de presentaties van de selecties sluiten we de Open Dag af met een muzikaal optreden van Jannes.

STEVO en FC Twente bespreken gebeurtenissen rondom oefenduel
Afgelopen week hebben we met STEVO om tafel gezeten om het ongeval voorafgaand aan het oefenduel tussen beide clubs te bespreken. In het overleg kwam duidelijk naar voren, zo reëel moet je zijn, dat het allemaal slechter had kunnen aflopen. Naast STEVO staat ook FC Twente in contact met de slachtoffers. Binnenkort worden zij uitgenodigd voor een lunch met de eerste selectie van FC Twente. STEVO en FC Twente hebben de intentie uitgesproken om de wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2025-2026 te spelen, naar een datum wordt gezocht.

Sophie Proost en Imre van der Vegt naar FC Twente Vrouwen
Sophie Proost en Imre van der Vegt dragen komend seizoen het shirt van FC Twente Vrouwen. De 17-jarige Proost speelde afgelopen seizoenen voor Ajax. Imre van der Vegt komt over van PEC Zwolle waar ze sinds 2015 speelde. Beiden tekenden deze week in De Grolsch Veste hun contract. Sophie en Imre, welkom bij FC Twente.

Oefenwedstrijd FC Twente Vrouwen
De selectie van FC Twente Vrouwen sluit komend weekend haar eerste deel van de voorbereiding af met een wedstrijd bij PEC Zwolle. Morgen om 14.00 uur wordt er afgetrapt op het veld van Berkum. De ploeg van trainer Joran Pot vervolgt begin augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende zondag is de volledige selectie van FC Twente Vrouwen aanwezig op de Open Dag.

UEFA Women’s Champions League
Vorige week vond de loting plaats voor het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League. Op woensdag 4 september speelt FC Twente Vrouwen tegen Cardiff City uit Wales. Bij winst speelt de ploeg op zaterdag 7 september tegen de winnaar van het duel tussen Valur (IJsland) en ŽFK Ljuboten (Noord-Macedonië). FC Twente heeft aangegeven het kwalificatietoernooi graag te willen organiseren. Over de speellocatie wordt komende week een beslissing genomen door de UEFA. De winnaar van de finale plaatst zich voor de 2e voorronde van de UEFA Women’s Champions League.
|
Super Cup: FC Twente Vrouwen – Ajax in De Grolsch Veste
Zaterdag 31 augustus trapt FC Twente Vrouwen het nieuwe seizoen af in De Grolsch Veste. Dan staat de Super Cup wedstrijd tussen landskampioen FC Twente Vrouwen en bekerwinnaar Ajax op het programma, de wedstrijd begin om 14.00 uur. Binnenkort volgt meer informatie over de kaartverkoop.

Stersponsorschap Univé
Univé Oost heeft haar Stersponsorschap bij FC Twente met drie seizoenen verlengd. Hiermee blijft Univé de club steunen, met als doel de sport in de regio verder te stimuleren en toegankelijk te maken voor iedereen. Univé is dan ook supporter van sport en zet deze betrokkenheid kracht bij. De samenwerking omvat niet alleen de eerste selectie, maar ook FC Twente Vrouwen en de Kidsclub.

Goed weekend, tot zondag bij de Open Dag!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

 

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.