FC Twente Vrouwen

De OranjeLeeuwinnen hebben zaterdagavond op het EK de eerste poulewedstrijd gelijkgespeeld. In Sheffield eindigde het duel tegen Zweden in 1-1. FC Twente-speelsters Daphne van Domselaar en Marisa Olislagers kwamen voor rust in het veld. Na een 0-1 achterstand scoorde voormalig FC Twente-speelster Jill Roord de gelijkmaker.

Daphne van Domselaar verving na 22 minuten de geblesseerde Van Veenendaal en Olislagers kwam in het veld voor Nouwen. De overige FC Twente-speelsters, Renate Jansen, Kerstin Casparij en Caitlin Dijkstra kwamen zaterdagavond niet in actie voor Oranje.

Woensdag komt Nederland opnieuw in actie. Dan staat de poulewedstrijd tegen Portugal op het programma, aanvang 21.00 uur. Zondag 17 juli speelt Oranje tegen Zwitserland.

Opstelling Nederland: Van Veenendaal (22' Van Domselaar), Wilms, v.d. Gragt, Nouwen (41' Olislagers), Janssen, Groenen, v.d. Donk (78' Pelova), Spitse, Roord (78' Beerensteyn), Miedema, Martens.