Eerste selectie

FC Twente speelde vanmiddag een besloten oefenwedstrijd in De Grolsch Veste. Het duel tegen Waasland-Beveren eindigde in een 1-2 overwinning voor de gasten uit België. Vaclav Cerny maakte zijn rentree deze middag. De aanvaller begon in de basis en speelde de eerste twintig minuten.

Na tien maanden maakte Vaclav Cerny zijn rentree in het shirt van FC Twente. In de openingsfase volgden de mogelijkheden voor beide ploegen zich elkaar op. FC Twente werd gevaarlijk via Virgil Misidjan, Manfred Ugalde en Cerny. Waasland-Beveren kwam er uit via de omschakeling en vond het net in de 26e minuut door een benutte penalty. Voor rust waren de beste kansen nog voor Ilic, Ugalde en de voor Cerny ingevallen Cleonise.

Doelman Jeffrey de Lange moest zich direct na rust strekken om verdubbeling van de Belgische voorsprong te voorkomen. FC Twente was daarna zelf dichtbij, maar de vrije trap van Gijs Smal ging maar net naast het doel. Nadat Waasland-Beveren op 0-2 kwam, zorgde Luka Ilic kort daarna voor de 1-2. Luka Ilic schoot een strafschop binnen. Met nog tien minuten op de klok kreeg Casper Staring een goede kans op de 2-2, maar hij schoot de bal over het doel.

FC Twente-Waasland Beveren: 1-2 (0-1)

Scoreverloop
26’ 0-1 (Maderner, pen.)
64’ 0-2 (Albanese)
69’ 1-2 (Ilic, pen.)

Geel: Oosterwolde, Pleguezuelo (FC Twente)
Scheidsrechter: Hardeman

Opstelling FC Twente: De Lange, Pleguezuelo, Smal, Cerny (21’ Cleonise), Ilic, Misidjan, Oosterwolde, Ugalde, Bosch, Staring, Dumic.

Opstelling Waasland Beveren: Gabriel, Schoonbaert, Buus, Verreth, Reyners, Tshimanga, Maderner, Traore, Montes, Nkala, Davis.