Enschede club

Beste FC Twente-supporter,

Afgelopen dinsdag vertelde demissionair premier Rutte dat corona voorlopig nog niet klaar is met Nederland. Het aantal besmettingen daalt weliswaar, maar door de Britse coronavariant dreigt een derde golf. De lockdown wordt verlengd tot en met 2 maart. Je zou zo graag wat meer perspectief zien, maar daar is voorlopig nog geen sprake van. Toch wil ik graag wat ruimte maken voor wat optimistischere geluiden, ook al ben ik uiteraard geen viroloog. Wat mij betreft kunnen de supporters die gevaccineerd zijn straks weer naar de stadions. Aan het begin van dit seizoen hebben meer dan honderd wedstrijden aangetoond dat het betaald voetbal op een goede manier kan omgaan met de maatregelen. Er waren geen aanwijsbare besmettingen. Voetbal kan een onderdeel van de oplossing zijn. De clubs kunnen veel data genereren, er worden wekelijks een kleine 2.000 coronatests uitgevoerd. We willen toe naar een overgangsmodel met sneltesten aan de poort en toegang voor gevaccineerde supporters.
Later deze maand wordt bij twee duels in de Keuken Kampioen Divisie (N.E.C. - De Graafschap en Almere City FC - SC Cambuur) geëxperimenteerd met publiek in de stadions. In zowel Nijmegen als Almere mogen 1.500 seizoenkaarthouders naar binnen. Dat moet de opmaat zijn naar meer. De snelheid van vaccineren ligt niet in onze handen, maar het betaalde voetbal is in staat om op een verantwoorde manier weer mensen toe te laten in het stadion.

EERSTE SELECTIE NAAR SPORTCAMPUS DIEKMAN

Gisteren hebben we bekend gemaakt dat we in de zomer van 2023 voor de trainingen van de eerste selectie graag willen verhuizen van het Trainingscentrum in Hengelo naar Sportcampus Diekman in Enschede. De gemeente Enschede, Sportaal en FC Twente hebben hiervoor een intentieovereenkomst opgesteld. Samen gaan we op zoek naar (een) investeerder(s) voor de ontwikkeling en de exploitatie van het deelproject Diekman-West. Hiervan moet Sportcampus Diekman deel gaan uitmaken. Het college van B&W van de gemeente Enschede heeft aan de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met het plan. Daarnaast tekenen de gemeente Hengelo en de FC Twente Heracles Academie een intentieovereenkomst om de gehele jeugdopleiding op Sportpark Veldwijk in Hengelo te huisvesten.

Voor FC Twente is het een unieke kans om voor de eerste selectie een trainingsaccommodatie en voor FC Twente Vrouwen een trainings- en wedstrijdaccommodatie te realiseren die voldoet aan alle professionele eisen. Het betreft niet alleen trainingsvelden, maar alle faciliteiten en entourage die passen bij een topsportomgeving. De mogelijkheden die Sportcampus Diekman hierbij kan bieden, passen daar heel goed bij. Daarnaast biedt de verhuizing van de eerste selectie naar Enschede de FC Twente/Heracles Academie het mooie perspectief voor een zelfstandige locatie in Hengelo. Het is een heel groot en spannend project, dat we heel graag willen realiseren. Uiterlijk in de zomer van dit jaar willen we weten of het haalbaar is.

EERSTE SELECTIE

Zondag speelde FC Twente een prima wedstrijd tegen Heerenveen. De ploeg van Ron Jans maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat de Friezen op niets hoefden te rekenen. Helaas lukte het alleen niet om het net te vinden. Kansen waren er genoeg en de VAR greep in bij een doelpunt van Queensy Menig. Het bleek buitenspel. Daarom bleef het 0-0. Na het verlies tegen VVV-Venlo, een week daarvoor, was dit opnieuw een teleurstelling, maar het voelde wel anders. De wijze waarop de spelers zich manifesteerden, biedt in ieder geval alle perspectief voor de rest van het seizoen. De komende duels tegen PSV, Vitesse en Feyenoord kan de selectie met vertrouwen tegemoet zien.

FC TWENTE VROUWEN

Vanavond speelt FC Twente Vrouwen voor de beker tegen vv Alkmaar. Het is de opmaat naar het vervolg van de competitie. Een week later wordt namelijk de Eredivisie Vrouwen hervat. FC Twente treft dan Excelsior op Sportcampus Diekman. Het team van trainer Tommy Stroot staat op een derde plek achter PSV en koploper Ajax en heeft nog alle mogelijkheden te stijgen op de ranglijst. Afgelopen vrijdag toonde de ploeg direct haar ambities door in de Eredivisie Cup in Amsterdam Ajax met 3-1 te verslaan, een mooie opsteker.

FC TWENTE, SCOREN IN DE WIJK

Ondanks de corona-tijd en beperkende maatregelen blijven de medewerkers van ‘FC Twente, scoren in de wijk’ actief in allerlei sociaal-maatschappelijke projecten. Bijvoorbeeld via online lessen voor leerlingen uit de regio in het project Gezonde Voetbalcursus, waarin Kik Pierie afgelopen woensdag ook zijn bijdrage heeft geleverd. Soms ontstaan er ook spontaan initiatieven. Nu de basisscholen gesloten zijn, doen zij in deze lastige tijd alle moeite om contact te houden met de kinderen. Op verzoek van ‘SVEN Welzijn’ en de basisscholen OBS Het Pathmos en CBS De Koning uit Enschede heeft Scoren in de wijk onlangs allerlei sportactiviteiten, na schooltijd, buiten op het schoolplein georganiseerd. Het is mooi om te zien dat wij met FC Twente ons maatschappelijk kunnen blijven inzetten.

#IKMISOE MATCHDAYPAKKET WEER VERKRIJGBAAR 

Zondag 14 februari staat ‘Vitesse uit’ op het programma. Voor deze wedstrijd is het weer mogelijk een #IkMisOe Matchdaypakket te bestellen. Uiteraard worden alle coronamaatregelen in acht genomen. De pakketten inclusief het broodje Twenteham zijn vanaf vanmiddag te bestellen. Supporters die in mei vorig jaar op de eerste dag van de verlenging hun seizoenkaart bestelden, hebben nog een broodje Twenteham te goed. Die dag konden we niet bij alle verlengers langskomen. Deze groep supporters krijgt, zodra er zicht is op voetballen in De Grolsch Veste, een voucher om het broodje op te halen. Dit vergeten we echt niet.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur