Eerste selectie twefey

Beste supporters,

Zondagmiddag spelen we in een compleet uitverkochte Grolsch Veste tegen Feyenoord, hét affiche van dit Eredivisie-weekend. Voor FC Twente een prachtige uitdaging om zich tegen de koploper te manifesteren. Willen we mee blijven doen om de bovenste plekken dan is een goed resultaat gewenst. De ploeg van Ron Jans zal er uiteraard alles aan doen dit te realiseren. We kijken uit naar een mooie voetbalmiddag in ons stadion. 

De midweekse wedstrijd tegen Vitesse zorgde woensdag voor voldoende stof om over na te praten. Wanneer in blessuretijd de winnende goal wordt afgekeurd zorgt dat voor teleurstelling, zeker wanneer je na het zien van de beelden nog steeds de vraag hebt waarom de VAR heeft ingegrepen. De selectie stak ook de hand in eigen boezem over haar eigen spel. Na afloop reageerden de spelers voor de camera volwassen op de ongelukkige beslissing. 

Open Dag
De datum voor de Open Dag van komende zomer is gepland. In aanloop naar het nieuwe seizoen houden we op zondag 16 juli in en rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse dag voor de supporters. Een dag om alvast in de agenda te noteren.  

UEFA Nations League
 Finals
Woensdag is er geloot voor de UEFA Nations League Finals die komende zomer in ons stadion en in Rotterdam worden gehouden. Op donderdag 15 juni ontvangen we in de halve finale Spanje en Italië in Enschede. Fantastisch om deze toplanden te mogen verwelkomen. Zondag 18 juni wordt de ‘kleine’ finale gespeeld in Enschede. Dan nemen de verliezers van Nederland-Kroatië en Spanje-Italië het tegen elkaar op. We hebben afgelopen dagen veel vragen gekregen over de kaartverkoop. Deze loopt niet via FC Twente, maar via de UEFA. Zij zullen hier met de KNVB over berichten. Wanneer er meer informatie bekend is, zullen we dat ook delen via onze media-kanalen. 
De voorbereidingen voor het evenement zijn al een tijdje in gang. Komende maand bezoekt opnieuw een 35-koppige delegatie van de UEFA en de KNVB Enschede om verdere voorbereidingen te treffen. 
Voor de wedstrijden worden ook veel vrijwilligers ingezet. De UEFA en KNVB zijn gisteren een campagne gestart om deze te werven. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de KNVB. 

Fanstore vanaf zondag weer geopend
De Fanstore bij De Grolsch Veste is vanaf zondag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, weer geopend. In de komende weken worden extra trainingspakken en shirts verwacht, maar het is zeker de moeite waard om weer een kijkje te nemen. De online Fanstore zal met ingang van het nieuwe seizoen weer beschikbaar zijn. De Fanstore in de Enschedese binnenstad blijft dicht.

FC Twente Vrouwen
Het team van Joran Pot speelt vanavond haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar. Het uitduel met PSV werd afgelopen weekend afgelast, zodat sc Heerenveen vanavond op Sportcampus Diekman in Enschede de eerste opponent is van 2023. De wedstrijd begint om 19.30 uur. 

FC Twente/Heracles Academie
Academie-speler Jort Ribbers is door de KNVB geselecteerd voor een trainingsstage bij Oranje Onder 18. Het is de eerste keer dat de middenvelder is opgeroepen voor de Oranje-selectie. Ruud Nijstad en Rayan Taouil hebben een uitnodiging gekregen voor Oranje Onder 15. Siebe van Langen is opgeroepen voor Oranje Onder 14. Luca Oude Luttikhuis en Delano Gelici zijn geselecteerd voor Oranje Onder 15 Futures. 

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur