Supporters

Beste supporters,

Gisteren won FC Twente dik verdiend met 2-0 van Riga FC. Ofschoon een ruimere zege er absoluut in zat, moet de marge voldoende zijn om volgende week de play-offs van de Conference League te bereiken. Door de ongeregeldheden tegen Hammarby moest op last van de UEFA Vak-P leeg blijven, een triest gezicht. Ik hoop dat nooit meer mee te maken. Daarom moeten we de UEFA ook nooit meer in de gelegenheid stellen zo’n straf uit te delen. Het past gewoon niet bij FC Twente. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten die de ongeregeldheden met zich mee hebben gebracht.

De totale kostenpost is al opgelopen naar een kleine 300.000 euro. Het leeg houden van de supportersvakken kost zo’n 45.000 euro, de boetes van de UEFA voor het duel met Hammarby bedragen 62.000 euro en met de schadeloosstelling van de supporters die niet mee konden naar Zweden is naar schatting zo’n 200.000 euro gemoeid. Ik heb deze week in de media gezegd dat het waardeloos is om daar zoveel geld aan kwijt te raken. Laten we hopen dat het een incident is geweest. Gisteren hebben we laten zien hoe het ook kan. Samen met alle betrokkenen zijn we druk bezig de daders op te sporen en te straffen. Volgende week verwachten we daar meer over te kunnen zeggen. We hebben daarnaast een derde partij de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar wat niet goed is gegaan in het stadion.

Zondag naar Almere City FC

Na de drie Europese wedstrijden staat zondag het eerste competitieduel voor de deur. FC Twente reist af naar Almere voor het treffen met Almere City FC. Voor de club uit de Flevopolder is het na de promotie van vorig seizoen het allereerste duel ooit in de Eredivisie. Trainer Alex Pastoor gaat ongetwijfeld alles in het werk stellen om de club succesvol te laten debuteren op het hoogste niveau. Joseph Oosting en zijn spelers hebben een goede voorbereiding gedraaid, inclusief de Europese wedstrijden. Door de korte voorbereiding was het hier en daar puzzelen, maar de ploeg lijkt er fysiek prima voor te staan. Wel is het spijtig dat Gijs Smal door een blessure enkele weken afwezig is. Tot aan 1 september hebben we nog de mogelijkheid de ploeg verder te versterken. Daar zijn Arnold Bruggink en Jan Streuer heel hard mee bezig. Op korte termijn gaan we de resultaten van hun inspanningen zien.

Kaartverkoop afscheid Wout Brama gestart

Vrijdag 8 september neemt Wout Brama afscheid als profvoetballer. Die avond vindt in De Grolsch Veste zijn afscheidswedstrijd plaats. Oud-spelers als Bryan Ruiz, Blaise Nkufo, Theo Janssen, Peter Wisgerhof, Douglas en vele andere coryfeeën hopen Wout een afscheid te geven dat hij verdient.

Speciaal voor deze avond keert een groot gedeelte van het kampioensteam van 2010 terug in Enschede. Samen met spelers die in 2011 de KNVB beker wonnen, nemen zij het op tegen een team waarmee Wout tijdens zijn rijke carrière samenspeelde. Ook enkele spelers uit de huidige selectie van FC Twente maken hun opwachting.

Het ene team wordt gecoacht door de huidige Manchester United-trainers Erik ten Hag en Steve McClaren, de andere selectie staat onder leiding van Fred Rutten, Rini Coolen en Jan van Staa. Trainers die allemaal een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van Wout. 

De wedstrijd start om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is er een voorprogramma waarin spelers en trainers worden voorgesteld.

De kaartverkoop voor deze nu al legendarische voetbalavond is afgelopen woensdag gestart. Hoe mooi zou het zijn om het afscheid van Wout met 30.000 supporters te vieren.

FC Twente Vrouwen hervat voorbereiding

FC Twente Vrouwen heeft deze week de voorbereiding op het nieuwe seizoen hervat. Volgende week speelt de ploeg van Joran Pot twee oefenduels op het sportcomplex van RSKV Wittenhorst in Horst. Anderlecht en Standard Liège zijn dan de oefentegenstanders. Uiteraard zijn de internationals Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein nog niet van de partij. Zij sluiten door deelname aan het WK later aan. Helaas is het toernooi voor hen, door de uitschakeling tegen Spanje, inmiddels voorbij.

Op 6 en 9 september staan de belangrijke duels in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League op het programma. De duels worden gespeeld op het sportcomplex van Sparta Enschede. Info over de kaartverkoop volgt binnenkort.

Seizoenskaart 2023-2024

Voor het seizoen 2023-2024 worden er geen nieuwe passen verstrekt. De pas van het afgelopen seizoen blijft in gebruik.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur  

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.