FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft afgelopen woensdag het eerste blok van de voorbereiding afgesloten met een training op Sportcampus Diekman. Trainer Joran Pot kijkt met een goed gevoel terug. "We hebben een enthousiaste groep die hard werkt."

Vanwege de UEFA Women’s EURO 2022 begint FC Twente Vrouwen met een niet volledige selectie aan de voorbereiding. Meerdere speelsters van de beloften vervangen de internationals in deze voorbereiding op het nieuwe seizoen. “We hebben een beroep gedaan op de beloften, die nu kunnen ruiken aan een niveau hoger. Hierdoor hebben we alsnog een grote groep en kunnen we goed aan de slag”, vertelt Joran Pot, sinds dit seizoen hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. 

Het team speelde afgelopen week twee oefenwedstrijden. “Tegen Borussia Bocholt speelden we met een team dat weinig samen had gespeeld. Dat was wennen en daardoor hadden we het vooral in het begin moeilijk. Tijdens de wedstrijd hebben we goed progressie geboekt, dus achteraf was ik wel tevreden”, vertelt Pot. “Tegen OH Leuven waren we weer een weekje verder in onze voorbereiding en dat ging een stuk beter. We waren meer aan elkaar gewend en toen heb ik ook gezien dat we veel kwaliteit hebben in het team, zelfs zonder de internationals."

Ondertussen is het EK in Engeland in volle gang, met vijf speelsters van FC Twente Vrouwen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen en een speelster bij Belgie. “Ik kijk natuurlijk vooral naar de speelsters van FC Twente. Het is fantastisch dat ze erbij zitten en een aantal speelsters regelmatig minuten maken. Dat zegt hoe goed de meiden bezig zijn.”

Donderdag 28 juli begint de tweede fase van de voorbereiding. “Dan komt de UEFA Women’s Champions League opeens heel dicht bij. Onze focus gaat naar de eerste tegenstander, Agarista CSF. Daarna volgen er hopelijk nog meer. En dan staat al snel de wedstrijd tegen Ajax voor de Supercup alweer voor de deur.”

DSC06893 v2
DSC06913
DSC07035
DSC07042
DSC07057
DSC07091