FC Twente Vrouwen Eerste selectie club

Beste supporters, 

Dinsdagavond zijn aan de Stadsdeelcommissie van de raad van de gemeente Enschede de plannen gepresenteerd voor een nieuwe trainingsaccommodatie op Sportcampus Diekman. We hebben de plannen gepresenteerd met Pro-F en OCON, die zich met een topsport medisch datacentrum willen gaan vestigen op Sportcampus Diekman. Met deze partijen werken we reeds nauw samen.
Een topsportcentrum op Het Diekman biedt voor FC Twente unieke kansen om voor de eerste selectie een trainingsaccommodatie en voor FC Twente Vrouwen een trainings- en wedstrijdaccommodatie te realiseren die voldoet aan alle professionele eisen. Het betreft niet alleen trainingsvelden, maar alle faciliteiten en entourage die passen bij een topsportomgeving. 
We zijn momenteel met externe investeerders in gesprek voor de financiering van het topsportcentrum. Als de financiering rond is verwachten we in de loop van 2023 te kunnen beginnen met de bouw, waarna de trainingsaccommodatie in 2024 in gebruik kan worden genomen. Om onze sportieve ambities te realiseren is een nieuw topsportcentrum een absolute vereiste.  

Afscheidswedstrijd Bryan Ruiz
Op uitnodiging van Bryan Ruiz en zijn huidige club Liga Deportiva Alajuelense speelt FC Twente op zaterdag 17 december de afscheidswedstrijd van Ruiz in Costa Rica. Middels een videoboodschap is het team van trainer Ron Jans begin deze week door Ruiz uitgenodigd. We vinden het een grote eer dat we als club deze wedstrijd mogen spelen. Ruiz heeft enorm veel voor FC Twente betekend in de tijd dat de club haar grootste sportieve succesjaren beleefde. FC Twente combineert deze afscheidswedstrijd met een trainingskamp in Costa Rica. 

Interlandweek 
In deze interlandperiode zijn Vaclav Cerny, Mees Hilgers, Christos Tzolis en Ramiz Zerrouki op pad met de nationale (jeugd)selectie. Voor Mees is het een speciale week, hij maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Jong Oranje. De ploeg speelt vanavond tegen Jong België en dinsdag tegen Jong Roemenië. Deze interlandweek speelde FC Twente een gebruikelijke oefenwedstrijd. Gisteren trof de ploeg op het Trainingscentrum FC Emmen. Het duel eindigde in een 0-1 zege voor de bezoekers.  

FC Twente Vrouwen
Na de goede seizoenstart van vorige week tegen vv Alkmaar, 0-5 winst, speelt FC Twente Vrouwen vanavond op Sportcampus Diekman haar eerste thuiswedstrijd van deze competitie. PEC Zwolle is om 19.30 uur de tegenstander.  

Ouderenvervoer
Sinds enkele seizoenen verzorgt FC Twente voor ouderen en minder-validen bij thuisduels vervoer van de parkeerplaats, waar de bussen van de supportersverenigingen staan, naar het stadion. Deze service konden we afgelopen tijd niet altijd bieden, maar met de medewerking van onze vervoerder Brookhuis gaat dat weer lukken. Met ingang van de thuiswedstrijd tegen Vitesse hebben we de beschikking over een personenbusje. Supporters die hiervan gebruik willen maken, kunnen zich opgeven via hun supportersvereniging.  

Minder-validen platforms 
Onlangs is er op de minder-validen platforms in De Grolsch Veste belijning aangebracht. Na afloop van de laatste thuiswedstrijden was de uitstroom rondom deze platforms namelijk niet ideaal. We vragen onze supporters rekening te houden met de hier aangegeven looproute.   

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur