Eerste selectie

Veel jongelingen maakten dinsdagmiddag minuten tijdens de oefenwedstrijd tegen Venezia (0-1). Zo ook Max Bruns en Daan Rots. Het tweetal blikte na afloop terug op de wedstrijd en het verloop van de voorbreiding.

20210803 FCT Venezia FC 11663 min
Max Bruns na het duel met Venezia

Bruns: "Verdedigend momentjes waarin ik kan verbeteren"

"Ik vond het aan de bal een redelijke wedstrijd van onze kant, tegen een fysieke tegenstander. Voor mij persoonlijk lekker om negentig minuten in de benen te hebben. Aan de bal vond ik het wel goed gaan, verdedigend heb ik momentjes waarin ik kan verbeteren." FC Twente speelde met veel talenten tegen Venezia. "Heel jonge groep. Ik ben eigenlijk niet anders gewend dan om met deze jongens te spelen. Tuurlijk mis je wat ervaring, maar op zich hoeft het niet heel veel uit te maken."

In de tweede helft maakte Venezia het enige doelpunt van de wedstrijd. "Tuurlijk baal je dat je verliest. Ik ben nu wel een beetje gesloopt", aldus Bruns, die voor aankomend seizoen een duidelijke doelstelling heeft. "Het eerste bevalt goed. Het was momenten even aanpoten, maar ik ben zeker op mijn plek hier en heb het naar mijn zin. Als doelstelling heb ik zoveel mogelijk minuten maken bij het eerste elftal en anders ontwikkelen bij onder 21. Ik ga voor de minuten bij het eerste elftal."

50530293 FC Twente min v2
Daan Rots na het duel met Venezia

Daan Rots: "Beter worden en op de deur kloppen"

Ook Daan Rots stond negentig minuten binnen de lijnen tegen Venezia. "Ik heb wel een goed gevoel na deze wedstrijd, ook al hebben we verloren. Weer negentig minuten gespeeld, gewoon mijn ding gedaan. Op een paar slordige foutjes na is dat wel goed gegaan. Als je zo tegen een Serie A ploeg speelt, denk ik dat we wel vooruit kunnen met dit spel."

Rots zag de jonge ploeg het vooral in de eerste helft goed doen. "Je merkte veel positiviteit. Iedereen wilde graag en was scherp. Je zag in de eerste helft dat het drukzetten heel goed ging. We zaten overal kort bovenop. Alleen in de zestien kon nog wat winst geboekt worden door te scoren. Op het einde kwam de verzuring opzetten, maar dat is alleen maar goed."

Rots zit inmiddels een jaar bij het eerste elftal en is tevreden over zijn ontwikkeling. "Het was een leerzaam jaar. Van Ron Jans heb ik vorig jaar de kans gekregen en daardoor ben ik echt een betere voetballer geworden. Nu moet ik nog beter worden en op de deur gaan kloppen."