Scoren in de wijk

De zomermaanden liggen achter ons. FC Twente, scoren in de wijk heeft in deze maanden vele activiteiten uitgevoerd in de regio Twente. Een terugblik op een mooie zomer.

Anders Inburgeren - brunch bij het Hulsbeek

De deelnemers en begeleiders van Anders Inburgeren hebben samen eind juni genoten van een heerlijke brunch bij het Hulsbeek in Oldenzaal. Een grote diversiteit aan wereldgerechten was aanwezig en het weer was prachtig.

Sportclinics - JeugdViVa in Enschede

Ieder jaar in de zomervakantie organiseren de speeltuinen samen met andere organisaties in Enschede de JeugdViVa, wat staat voor Jeugd Viert Vakantie. Dit zijn allerlei activiteiten voor kinderen op diverse gebieden. Zo zijn er sportactiviteiten, creatieve activiteiten maar bijvoorbeeld ook theater en techniek. Scoren in de wijk is gevraagd om bij een aantal speeltuinen het spel en sportgedeelte te organiseren.
 
Uiteindelijk is bij 6 speeltuinen hulp geboden en ondersteuning verleend. Tijdens deze activiteiten hebben 256 kinderen de activiteiten bezocht. Samen met FC Noaber zijn ook vrijwilligers benaderd om mee te helpen bij zowel Viva activiteiten als activiteiten in de toekomst.

De Letters van FC Twente (pilot)

Samen met de Bibliotheek Enschede, SVEN en de basisscholen CBS de Koning en OBS het Pathmos is de pilot 'De Letters van FC Twente' uitgevoerd in Enschede. Het doel was om in 5 weken op een spannende en stoere manier bij kinderen uit groep 5 het plezier in lezen te stimuleren en te ondersteunen. Het was een zeer geslaagde pilot. Er wordt nu bekeken in hoeverre deze pilot een vervolg kan krijgen en zich kan ontwikkelen tot een project.

Walking Football - demonstratie training en benefietwedstrijd

Het Walking Football team heeft op 19 juni een benefietwedstrijd gespeeld tegen FC Uden in De Grolsch Veste. Deze wedstrijd was onderdeel van een verrassingsdag voor de ongeneeslijk zieke Jos Kuipers. Ook heeft het team tijdens het jubileum van amateurvereniging HSC'21 een demonstratie training gegeven op zondag 29 augustus.

Scoren met Gezondheid - afsluiting jongeren groep

Begin juli heeft een jongeren groep het project Scoren met Gezondheid afgesloten in De Grolsch Veste. De jongeren hebben een presentatie gegeven over wie zij zijn, wat hun kwaliteiten zijn, wat er uit de MBO beroepentest is gekomen en hoe zij hun toekomst voor zich zien.

Sportclinics - COA Hengelo in beweging

12 mannen van COA Hengelo hebben 8 weken gesport bij het FBK stadion in Hengelo. De cyclus is afgesloten met een rondleiding in De Grolsch Veste.
01 08 2021 Sportclinics VIVA weken Enschede
02 06 2021 Letters van FC Twente 1
02 06 2021 Letters van FC Twente 2
09 06 2021 Letters van FC Twente
19 06 2021 Walking Football benefietwedstrijd FC Uden 2
19 06 2021 Walking Football benefietwedstrijd FC Uden
24 06 2021 Anders Inburgeren brunch Hulsbeek
29 08 2021 Walking Football demonstratie training HSC21
30 06 2021 Scoren met Gezondheid afsluiting 1
30 06 2021 Scoren met Gezondheid afsluiting 2
16 06 2021 Sportclinics COA Hengelo