rkctwe Eerste selectie

Komende vrijdag gaat FC Twente op bezoek bij RKC Waalwijk, aftrap 20.00 uur. Een wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter Martin Perez. In aanloop naar het duel gaan we 'Terug in de Tijd'. Het is vrijdag de 27e competitieontmoeting tussen beide clubs.

Schermafbeelding 2022 02 21 om 20 v2.05.09
Historie
  • In het seizoen 1988-1989 troffen beide clubs elkaar voor het eerst. Dat jaar eindigde het treffen in Waalwijk in een 1-1 gelijkspel. Mika Lipponen zorgde voor de Twentse gelijkmaker.
  • Een seizoen later werd het 0-0 en ook het derde duels RKC en FC Twente werd gelijk, dit keer 6-6.
  • Op de laatste speeldag van het seizoen 90-91 werd het met 12 treffers een doelpuntrijke middag. FC Twente stond met 0-3 voor bij rust, maar zag RKC binnen 25 minuten na rust met 5-3 terugkomen. Na een 6-4 voorsprong voor de thuisploeg, zorgden Nielsen en Schmidt alsnog voor de 6-6.
  • De eerste overwinning van FC Twente bij RKC werd in 1993 behaald. Twente won met 1-3 door doelpunten van Gaasbeek, Zwijnenberg en Polley.
  • Pas in 2007 behaalde FC Twente haar tweede zege in Waalwijk, doelpunten van Kennedy en Engelaar. In 2010, 2011 en 2012 won Twente ook bij RKC. Dat laatste seizoen was de laatste keer dat Twente won. Dat seizoen scoorde Dusan Tadic de enige treffer van de wedstrijd.