Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

FC Twente – S.S. Lazio werd gisteravond niet de Europese wedstrijd waar je vooraf op hoopt. In een uitverkochte Grolsch Veste kreeg FC Twente met de vroege rode kaart voor Lars Unnerstall een grote tegenslag te verwerken. Met een man minder bleef de ploeg strijden voor een resultaat, maar kwam het uiteindelijk tekort tegen de geslepen Italianen. Tot de late 0-2 was er hoop op een resultaat. Het mocht helaas niet zo zijn.
Na afloop van de wedstrijd gaf Lazio-speler Loum Tchaouna aan dat hij in de slotfase vanaf de tribune racistisch is bejegend. Elke vorm van racistisch gedrag is volstrekt onacceptabel. We zullen dit onderzoeken en waar nodig keihard optreden.

Zondag thuis Heracles Almelo
De selectie is vanaf vandaag alweer in voorbereiding op het volgende thuisduel. Om 14.30 uur wordt er zondag in De Grolsch Veste afgetrapt voor het treffen met Heracles Almelo. Een duel in de regio dat voor het nodige sentiment zorgt.

Jubileumtenue
FC Twente speelde zaterdagavond voor het eerst in het jubileumtenue. In 2025 bestaat FC Twente 60 jaar. Speciaal voor dit jubileumjaar is in samenwerking met Castore een shirt ontworpen waarin de kleuren van Enschedese Boys en Sportclub Enschede zijn verwerkt. Uit deze twee clubs ontstond FC Twente in 1965. Het jubileumtenue is sinds gisteren verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de online Fanstore.

Nieuwe geluidsinstallatie
Afgelopen week is de nieuwe geluidsinstallatie in De Grolsch Veste opgeleverd en gisteravond in gebruik genomen. Bij de wedstrijd tegen Lazio is het systeem voor het eerst getest in een vol stadion. Er zijn enkele verbeterpunten geconstateerd, daar wordt richting zondag aan gewerkt. Zondag verrichten technici opnieuw metingen om de installatie verder in te regelen.

FC Twente Vrouwen – Internationals
Kayleigh van Dooren maakte deze week deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De OranjeLeeuwinnen spelen vanavond tegen Indonesië en dinsdag tegen Denemarken.
Sophie te Brake, Nikée van Dijk, Kim Everaerts, Charlotte Hulst, Danielle de Jong en Ella Peddemors maken deel uit van de groep van Jong Oranje. Zij speelden gisteren tegen Engeland (1-1) en treffen maandag Zweden. Rose Ivens, Eva Oude Elberink, Sophie Proost, Suus Verdaasdonk en Juul Oudenampsen komen later vandaag in actie met Oranje onder 19 tegen Engeland. Dinsdag wacht Duitsland.

Geen programma FC Twente Vrouwen
Vanwege de interlandperiode is er dit weekend geen programma voor FC Twente Vrouwen. Na de 1-2 zege van afgelopen weekend bij Telstar vervolgt de ploeg van trainer Joran Pot zondag 3 november het seizoen met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt op het complex van Sparta Enschede.

UEFA Women’s Champions League
Na de Europese wedstrijden bij Celtic en thuis tegen Chelsea speelt FC Twente Vrouwen komende maand tegen Real Madrid. Woensdag 13 november staat in de Spaanse hoofdstad het eerste treffen op het programma, een week later komt Real Madrid naar De Grolsch Veste. Tickets voor het Europese duel zijn verkrijgbaar via de website.

Supportersvereniging Beltrum
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd met Heracles Almelo wordt een convenant getekend met de 34e supportersvereniging: Beltrum. Zij dragen een jaar lang de status van aspirant-lid, waarna ze officieel supportersvereniging van FC Twente worden. Mocht zich een 35e supportersvereniging aandienen, dan zal dat voorlopig de laatste zijn die officieel kan toetreden als supportersvereniging van FC Twente. Om verenigingen goed te kunnen blijven bedienen en onderlinge samenwerkingen goed te houden, stopt FC Twente voorlopig met het toelaten van verenigingen.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.