Eerste selectie twepsv

Zaterdagavond heeft FC Twente niet voor resultaat kunnen zorgen in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-3). Na afloop van het treffen met de koploper blikten trainer Joseph Oosting en aanvoerder Robin Pröpper terug op de avond in De Grolsch Veste.

BE28891
BE28861
BE28887
BE28873

Robin Pröpper: "Uiteindelijk ben je gefrustreerd"

"Dit voelt kloten", reageerde Robin Pröpper direct na afloop. "Uiteindelijk ben je gefrustreerd, maar dat is logisch als je ruim zeventig minuten met tien man tegen elf speelt, terwijl je een leuke wedstrijd had kunnen spelen vandaag."

Halverwege de eerste helft moest FC Twente na de rode kaart voor Mees Hilgers met een man minder verder. "PSV stond goed, was goed aan de bal en we kwamen moeilijk in onze drukmomenten", vervolgt Pröpper. "Dat hebben zij goed gedaan. Tot aan de rode kaart was er desondanks niet heel veel aan de hand. Ik denk dat we er bij vlagen goed uitkwamen. Dan moet je dat vast kunnen houden. Na de rode kaart probeer je nog wat en dan krijg je de goal op slag van rust uitgerekend tegen vanuit een counter. Met elf tegen tien moet je wat lef hebben en dat pakte helaas slecht uit bij de 0-1. In de tweede helft bloed het helaas een beetje dood."

62530775 FC Twente
62530767 FC Twente
62530801 FC Twente
62530810 FC Twente

Joseph Oosting: "Het was een aarzelend begin van onze kant"

"Het plan was om ons eigen spel te spelen hier in eigen huis", reageerde Oosting na de wedstrijd. "Wij hebben namelijk ook bepaalde ambities. We hadden echter moeite om hoog druk te zetten. We konden weinig druk krijgen op de opbouw van PSV. Dat had te maken met dat onze laatste linie niet snel genoeg aansloot. Daardoor vond PSV de vrije speler op het middenveld."

"Het was een aarzelend begin van onze kant, met name aan de bal", vervolgt Oosting. "We wilden vanuit het positiespel tot kansen komen, maar het lukte moeilijk om de vrije man te vinden. Dat was vooral in het begin van de wedstrijd het geval. Naarmate de wedstrijd vorderde, vond ik dat we wat grip kregen. Vervolgens valt dan die rode kaart. Dat is het breekpunt van de wedstrijd. PSV is een goede ploeg en spelen het dan uit."

"Voor ons lagen er echt wel kansen, zeker in de omschakeling. Vlak voor rust konden we nog gevaarlijk worden, waarin we het geluk moesten zoeken. We maakten op dat moment de verkeerde keuze en dan ga je met 0-1 de rust in. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat er nog kansen lagen. Vlak na rust krijg je dan de 0-2 tegen en dan is het gewoon heel erg lastig. Ik kan mijn ploeg vandaag niks verwijten. We hebben in de organisatie weinig tot niets weggegeven. Dit is teleurstellend, maar hier moeten we ook lering uit trekken. We hebben in ieder geval niet opgegeven, ondanks dat we met tien man stonden."

BE19700 v2
BE19807
BE28990
62526379 FC Twente
Youtube Thumbnail 23 24 8 v2
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.