Supporters

SV Red Monkeys is de nieuwste supportersvereniging van FC Twente. De vereniging voor supporters uit Gramsbergen, Hardenberg en omstreken is de 31e supportersvereniging. Zondag werd in De Grolsch Veste het convenant met SV Red Monkeys getekend.

20230604 SV Gramsbergen 26304
20230604 SV Gramsbergen 26321
20230604 SV Gramsbergen 26339

Al jarenlang reist er een groep supporters vanuit de regio Gramsbergen naar de wedstrijden van FC Twente. De groep die vanuit Gramsbergen naar Twente reist werd de laatste jaren steeds groter. Een goede reden om de krachten te bundelen en gezamenlijk af te reizen naar De Grolsch Veste.

“Een jaar geleden zijn we begonnen en we hebben inmiddels 84 leden”, vertelt bestuurslid Jan Kassies van de Red Monkeys. “Een paar jaar geleden gingen we met een vaste groep naar de wedstrijden van FC Twente en door ons-kent-ons in Gramsbergen, Hardenberg en omgeving werd de groep steeds groter”, vervolgt Kassies. Komend seizoen vertrekt er voorafgaand aan elke wedstrijd een bus naar De Grolsch Veste. “Dan rijden we van Gramsbergen, via Hardenberg en Kloosterhaar naar Enschede. We willen in onze regio een goede ambassadeur van FC Twente zijn. Eén van onze doelen komend seizoen is ook om ons als supportersvereniging op maatschappelijk vlak in te zetten in onze plaatsen. Daarvoor zijn verschillende ideeën.”

Gramsberger Apen
De supportersvereniging heeft een naam die refereert naar de Gramsberger Apen, een eeuwenoude bijnaam voor de inwoners van Gramsbergen. Kasteelheren uit die tijd hielden als statussymbool apen op hun landhuizen en kastelen. Wanneer deze apen over de muren klommen moesten de bewoners in actie komen om ze te vangen. De Gramsberger Apen is eeuwen later nog altijd een veel gebruikte bijnaam.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.