Eerste selectie

Woensdagavond begint voor FC Twente met de uitwedstrijd tegen Manchester United het hoofdtoernooi van de UEFA Europa League.

Zo’n 4.000 FC Twente-supporters zijn erbij op Old Trafford. Afgelopen week hebben deze supporters via de e-mail een overzicht ontvangen met praktische supportersinformatie voor het bezoek aan Engeland. 

Goed om te weten:

  • Engeland is geen lid van de Europese Unie, dus je hebt een geldig paspoort nodig om naar Engeland/ het Verenigd Koninkrijk te kunnen reizen. Dit paspoort moet geldig zijn voor de gehele periode die je daar doorbrengt.
  • In Engeland is het een uur vroeger dan in Nederland. De wedstrijd begint dus om 20.00 uur lokale tijd en 21.00 uur Nederlandse tijd.
  • Het bezoekersvak is vanaf 18.00 uur (lokale tijd) geopend.
  • Bij het stadion vindt een strenge veiligheidscontrole plaats. Hier zijn ook vuurwerk- en drugshonden aanwezig. In Engeland is een strenge wet- en regelgeving van toepassing op voetbalgerelateerd wangedrag.

Omwissellocatie en omwisselprocedure

Iedereen heeft via zijn of haar supportersvereniging of FC Twente zelf een omwisselkaart ontvangen. Deze staat klaar in je online kaartverkoop account (na inloggen via kaartverkoop.fctwente.nl) en in de FC Twente app.
Staat deze niet klaar? Mail dan naar uitwedstrijden@fctwente.nl onder vermelding van je naam en relatienummer.
Op vertoon van dit omwisselbiljet + een geldig identiteitsbewijs krijg je een toegangsticket voor de wedstrijd uitgereikt. Zorg dat je telefoon voldoende batterij heeft bij het omwisselpunt!

Omwisselen kan op:

  • dinsdag 24 september van 17.00 uur (lokale tijd) tot 20.00 uur;
  • woensdag 25 september van 10.30 uur (lokale tijd) tot 16.00 uur.

Omwissellocatie in Manchester: Tank & Paddle Printworks - Unit 10 The Printworks, 27 Withy Grove, Manchester, M4 2BS.

Voor de supporters die woensdag laat in de middag arriveren, zij kunnen van 18.00 uur (lokale tijd) tot 19.30 uur bij het uitvak omwisselen. Wij doen een beroep op iedereen die wel in de gelegenheid is om op dinsdag of woensdag(middag) om te wisselen. Dit om drukte en extra lang wachten bij het uitvak te voorkomen.

Een omwisselbiljet is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Op de omwissellocatie kunnen de persoonsgebonden omwisselbiljetten alleen voor een toegangskaart worden omgewisseld als deze overeenkomt met een geldig identiteitsbewijs, met daarop dezelfde naam als op het omwisselbiljet.

Plein in Manchester

Manchester United en de lokale autoriteiten adviseren FC Twente-supporters om naar Shambles Square te gaan. Dit is een plein met diverse pubs, vlak bij de omwissellocatie en met goede verbindingen naar het stadion. Er rijden géén pendelbussen naar Old Trafford, er wordt aangeraden om met het openbaar vervoer naar het stadion te komen.

Toegangscontrole

Het is niet toegestaan om eten en/of drinken mee naar binnen te nemen. Ook tassen groter dan A4 formaat zijn niet toegestaan. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat powerbanks, oordopjes en andere spullen in beslag worden genomen. Het is ten strengste verboden om met voorwerpen te gooien.
Er wordt streng gecontroleerd bij het stadion, het advies is dan ook om tijdig naar het stadion te komen. In het uitvak kun je uitsluitend met pin betalen.

Overige belangrijke informatie

- De munteenheid van Engeland is de Pond;

- In Engeland gebruik je het type G stekker, denk daar aan om je telefoon op te kunnen laden;

- Engeland is géén lid van de EU, je internetbundel werkt waarschijnlijk niet hetzelfde als in Nederland. Kijk goed naar de voorwaarden van je abonnement en/of provider om te zorgen dat je bereikbaar bent tijdens je trip.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.