Eerste selectie

Afgelopen week hebben een afvaardiging van STEVO en FC Twente om tafel gezeten om het ongeval voorafgaand aan het oefenduel tussen beide clubs te bespreken. Waar normaal zo’n wedstrijd een mooie dag is voor beide clubs en de supporters was dat die zaterdag niet het geval.

In het overleg kwam duidelijk naar voren, zo reëel moet je zijn, dat het allemaal slechter had kunnen aflopen. Naast STEVO staat ook FC Twente in contact met de slachtoffers. Binnenkort worden zij uitgenodigd voor een lunch met de eerste selectie van FC Twente. Ook in het overleg werden de woorden van burgemeester Anko Postma opnieuw aangehaald: “We moeten niet kijken naar de schuldvraag, maar naar de verantwoordelijkheid. Niemand heeft dit gewild.”

Alvorens eventuele maatregelen voor de toekomst te bespreken, is afgesproken dat er gewacht wordt op de resultaten van het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Organisaties kunnen hier in de toekomst hopelijk hun voordeel meedoen.

Iedereen die via FC Twente (online) een toegangskaart heeft aangeschaft krijgt vanzelf het geld teruggestort. Dit zal een aantal werkdagen duren. De kaarten worden daarmee ongeldig.

STEVO en FC Twente hebben de intentie uitgesproken om de wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2025-2026 te spelen, naar een datum wordt gezocht.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.