Eerste selectie tweutr

Beste supporters,

Afgelopen weekend sloeg FC Twente een mooie slag. Door zelf de lastige uitwedstijd bij Excelsior in Rotterdam te winnen en door het puntverlies van de concurrentie is er een mooie marge op de ranglijst. Toch is het zaak hier niet te veel mee bezig te zijn. FC Twente wil zo hoog mogelijk eindigen en daarvoor zul je je wedstrijden moeten blijven winnen.
Zondag wacht alweer een nieuw duel. Onze oud-trainer Ron Jans komt met FC Utrecht op bezoek in De Grolsch Veste. Jans heeft het hier drie seizoenen uitstekend gedaan en presteert ook in Utrecht goed. Hij zal zondag ongetwijfeld zijn visitekaartje willen afgeven. FC Utrecht is al dertien wedstrijden ongeslagen; bij een resultaat boekt de club uit de Domstad een clubrecord. Door deze reeks staat de club voor het eerst dit seizoen in het linkerrijtje.

Vanaf dinsdag is Joseph Oosting met zijn staf en zijn ploeg volop in voorbereiding op zondag. Iedereen wil de wedstrijd tegen Excelsior een goed vervolg geven. In deze fase van het seizoen is het fijn dat er weinig blessures zijn en dat veel spelers beschikbaar zijn. Ondanks het vroege tijdstip van 12.15 uur zullen de spelers weer kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het publiek. Steun die de ploeg zoveel extra geeft. Komende zondag is het exact 33 jaar geleden dat supportersvereniging Vak-P werd opgericht, alvast gefeliciteerd! Op naar een mooie voetbalmiddag.

Bekeravond FC Twente Vrouwen
Voordat de interlandperiode aanbreekt, speelt FC Twente Vrouwen vanavond in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd tegen AZ. Naast de successen in de competitie wil FC Twente Vrouwen dit seizoen als bekerhouder weer ver reiken en  opnieuw de titel prolongeren.

Speelsters opgeroepen voor nationale (jeugd)selectie
Renate Jansen, Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein strijden komende week met Oranje Vrouwen in de UEFA Nations League Finals voor een ticket voor de Olympische Spelen. Vrijdag 23 februari wacht in Sevilla de halve finale tegen Spanje. Op woensdag 28 februari wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Heerenveen, tegen Duitsland of Frankrijk. Sophie te Brake, Kim Everaerts, Danique van Ginkel, Danielle de Jong, Marisa Olislagers, Ella Peddemors en Liz Rijsbergen zijn opgeroepen voor de definitieve selectie van Jong Oranje. Zij spelen komende week in het Spaanse Marbella tegen Denemarken en Engeland. Eva Oude Elberink is opgeroepen voor Oranje onder 19, dat tegen Duitsland en Denemarken speelt.

Topper in De Grolsch Veste: FC Twente Vrouwen - Ajax
Na de interlandperiode staat voor FC Twente Vrouwen in de Vrouwen Eredivisie de topper op het programma. Zondag 3 maart ontvangt de ploeg in De Grolsch Veste Ajax. Inmiddels zijn er bijna 3.000 tickets verkocht voor het duel. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen via de website een gratis ticket bestellen. Kom ook naar de wedstrijd om het team te steunen tijdens deze topper! FC Twente Vrouwen won afgelopen weekend bij PEC Zwolle (0-4), pakte de tweede periodetitel en is nog altijd zonder puntverlies. Een ongekende serie. FC Twente Vrouwen is de enige ploeg in heel Europa die dit seizoen nog foutloos is in de competitie. 

Herbruikbare beker
Vanaf komend weekend gaan ook de supporters op de tweede ring gebruik maken van de herbruikbare drinkbeker. Na een eerdere testperiode is de beker de vorige thuiswedstrijd geïntroduceerd bij een aantal vakken op de eerste ring. Supporters in de vakken 108 t/m 135 en op de tweede ring krijgen zondag bij binnenkomst een bekermunt. Deze bekermunt lever je in bij je bestelling. Meer informatie over de herbruikbare beker is te vinden op onze website.

Supportersonderzoek
Afgelopen week hebben supporters een mailing ontvangen over het jaarlijkse supportersonderzoek. Door deze vragenlijst in te vullen kun jij aangeven waar de wensen en behoeftes voor jou als supporter liggen. Komende week volgt een herinneringsmail over het supportersonderzoek en kun je alsnog de vragenlijst invullen. We zijn benieuwd naar je mening.

Drukbezochte bijeenkomst Regioplan
Vorige week vrijdag hield de FC Twente/Heracles Academie een aantal bijeenkomsten waarbij een recordaantal van 200 jeugdtrainers van de aangesloten partnerclubs uit het Regioplan aanwezig waren. Op maar liefst acht locaties in de regio werd er tegelijkertijd kennis en informatie uitgewisseld over onder meer het coachen van jeugdspelers.

eSporters bereiken Finals
De eSporters van FC Twente: Ata, Mika en Brent hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de Finals van de KPN eDivisie. Het eSport-team is als vierde geëindigd en daarnaast is Brent eerste geworden in de persoonlijke ranking van de competitie.
De eSporters gaan zaterdag 30 maart in Purmerend strijden om het landskampioenschap.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.