club Supporters

Beste supporters,

De eerste oefenwedstrijd is heel anders verlopen dan iedereen had kunnen denken. Waar normaal zo’n wedstrijd een mooie dag is voor beide clubs en de supporters was dat zaterdag niet het geval. Er is inmiddels veel gezegd en geschreven over het ongeval met het spandoek. En ook de komende weken zal menig medium er nog aandacht aan besteden. Inmiddels is er een onderzoek gestart om te achterhalen waar het mis heeft kunnen gaan. We staan in nauw contact met de slachtoffers, met de mensen van STEVO en ook met de jongens van de sfeeractie. Zoals de burgemeester van Tubbergen deze week al aangaf: ‘Niemand heeft dit gewild’. Daar zijn we het volledig mee eens en we hopen dat iedereen snel en goed herstelt. Sterkte aan alle slachtoffers en betrokkenen.

Vanavond oefenwedstrijd tegen Motherwell FC
Vanavond om 19.00 uur speelt FC Twente de oefenwedstrijd tegen Motherwell FC. De wedstrijd tegen de Schotse club wordt gespeeld op het sportpark van DSVD in Deurningen en is reeds uitverkocht. Deze week zijn Alfons Sampsted en nieuwkomer Sayf Ltaief aangesloten bij de selectie. Ltaief kan vanavond zijn officieuze debuut maken voor FC Twente.

Oefenduel FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen speelt zaterdag haar eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De landskampioen speelt op het veld van ATC ’65 in Hengelo tegen FC Utrecht, aftrap 14.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er stil gestaan bij het overlijden van Roel Kok en Hans Siers. Kok, die in oktober van het afgelopen seizoen overleed, was betrokken bij de oprichting van het vrouwenvoetbal bij FC Twente, teammanager van FC Twente Vrouwen en nauw verbonden met ATC ’65. Hans Siers was in de periode 2016–2020 voorzitter van het voormalige Stichtingsbestuur van FC Twente Vrouwen. Siers overleed begin deze maand.

Oefenduels live te zien op website Tubantia
Komende weken zijn diverse oefenwedstrijden van FC Twente live te zien via de website van Tubantia, exclusief voor abonnees van de krant. Vanavond wordt er afgetrapt met de wedstrijd tegen Motherwell FC, waarna op zaterdag 6 juli in Goor het duel met Sint Truiden volgt. Vrijdag 12 juli speelt FC Twente in Delden twee wedstrijden tegen het Deense FC Nordsjaelland. Op woensdag 24 juli is FC Schalke 04 - FC Twente live te zien via de website van Tubantia.
Van alle oefenwedstrijden wordt een samenvatting getoond op het YouTube-kanaal van FC Twente.

Competitieprogramma Eredivisie 2024/’25
Het competitieprogramma voor de Eredivisie 2024/’25 is begin deze week definitief geworden. FC Twente opent seizoen op zaterdag 10 augustus met de uitwedstrijd tegen N.E.C. Zaterdag 17 augustus staat in De Grolsch Veste de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Sparta Rotterdam.
Begin september is bekend welke Nederlandse clubs dit najaar actief zijn in Europa. Dan worden de data en tijden van de wedstrijden in de speelrondes 5 tot en met 14 eventueel aangepast en de speelrondes 15 tot en met 21 gepland. Voor de speelrondes 22 tot en met 32 gebeurt dit eind december.

Jan Streuer verlengt contract
Jan Streuer blijft ook komend seizoen verbonden aan de club. Streuer heeft zijn contract verlengd tot 1 juli 2025. Jan heeft het erg naar zijn zin bij FC Twente en speelt binnen het voetbalbedrijf een belangrijke rol. Het is mooi dat we van zijn expertise en ervaring gebruik kunnen blijven maken.

Zondag 14 juli – Open Dag
De voorbereidingen zijn in volle gang. Over twee weken wordt rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse Open Dag gehouden. Tijdens de Open Dag vinden er diverse activiteiten plaats voor onze supporters. Naast de spelerspresentaties en de attracties kan er deel worden genomen aan een speciale stadiontour, voetbalt de jeugd om de Bernard van Heek Cup en kun je op de foto met de prijzen van FC Twente Vrouwen. De Open Dag wordt afgesloten met een spectaculair muzikaal optreden.
Vanwege de verschillende bouwwerkzaamheden in De Grolsch Veste is het deze zomer helaas niet mogelijk om activiteiten op het veld en op de tribune te organiseren. Op onze website vind je uitgebreide informatie over de Open Dag

Kidsclub & Young Reds
De medewerkers van de FC Twente Kidsclub en Young Reds zijn ook al in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Komende weken krijgen zo’n 13.000 jeugdleden hun Kidsclub- of Young Reds-pas thuisgestuurd. Leden kunnen zich vanaf nu ook opgeven voor de wedstrijdactiviteiten die elke thuiswedstrijd worden georganiseerd. Bij elke wedstrijd in De Grolsch Veste zijn zo’n 100 leden betrokken bij de activiteiten. Wanneer je als je jonge supporter in aanmerking wilt komen voor bijvoorbeeld de line-up, de 4x4 Mystery United Cup of de vlaggenparade, dan kun je je nu inschrijven via de website.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.