Scoren in de wijk club

Het project 'FC Twente wint tegen dementie' van Stichting FC Twente, scoren in de wijk is een van de negen genomineerden voor de Voetbal Geeft Prijs. Een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN.

Met de 'Voetbal Geeft Prijs 2023/'24’ worden eredivisieclubs gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie projectplannen gekozen, die beloond worden met een projectfinanciering van 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro van de VriendenLoterij.

Stemmen kan via www.eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs

FC Twente wint tegen dementie
Dit project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk richt zich op mensen met Alzheimer. In ons land leven ongeveer 200.000 mensen met Alzheimer waarvan ongeveer 8.000 jongere mensen. Tijdens dit project staat de schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal. De schatkist toert rond in de regio Twente en bezoekt verzorgingstehuizen. Gedurende de bijeenkomsten blikken we met voetbal relikwieën terug op de rijke historie van FC Twente. Een activiteit die muzikaal omlijst wordt met de bekende FC Twente liedjes.

De genomineerde maatschappelijk projecten en eredivisieclubs zijn, in willekeurige volgorde:

  • RKC Waalwijk - Geel en Blauw maakt Groen
  • FC Twente - FC Twente wint tegen dementie
  • AZ - Next Level!
  • Excelsior Rotterdam - Voetbal Extra
  • FC Utrecht - De FC Utrecht participatiekeuken             
  • NE.C. Nijmegen - N.E.C. Blindentribune
  • Sparta Rotterdam - Protected.
  • sc Heerenveen - sc Heerenveen Skoalletour
  • Go Ahead Eagles - Het Magische stadion

Bekendmaking winnaars

Supporters kunnen tot en met 3 mei stemmen op zijn of haar favoriete maatschappelijk project via www.eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs. De top 3 is daarna nog in de race voor de hoofdprijs. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de Eredivisie Awards. 

Over Voetbal Geeft

De Voetbal Geeft Prijs is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie krijgen alle clubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving.

1920x1080px
Video

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.