Eerste selectie twepsv Supporters

Beste supporters,

De interlandwedstrijden zitten erop en het vizier is weer gericht op de Eredivisie. Helaas hebben onze internationals Michal Sadilek en Ramiz Zerrouki zich met respectievelijk Tsjechië en Algerije niet geplaatst voor het WK. Voor het team van trainer Ron Jans wacht zaterdagavond in een volle Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen PSV. Een wedstrijd tussen de nummer twee en vier in de Eredivisie. Deze wedstrijd verdient het podium van een uitverkocht en sfeervol stadion, we hopen met zijn allen op een mooie voetbalavond. Met nog zeven competitiewedstrijden te gaan weet iedereen wat de sportieve uitdagingen voor FC Twente zijn. 

FC Twente heeft deze week de opties in de contracten van Julio Pleguezuelo en Luca Everink gelicht. Zij hadden een aflopend contract en hebben nu een nieuwe verbintenis tot medio 2023. Ook Wout Brama, Jesse Bosch, Godfried Roemeratoe en Giovanni Troupée hebben een aflopend contract. De opties in de contracten van Troupée en Roemeratoe worden niet gelicht. De club gaat met Brama en Bosch in gesprek over een eventueel vervolg bij de club.

Nieuwe Premium Partner
Vanmiddag presenteren we een nieuwe Premium Partner bij FC Twente. Het is mooi dat opnieuw een regionale partner, die al langer verbonden is aan onze club, haar sponsorpakket heeft uitgebreid. Het Twentse bedrijf treedt vanaf 1 juli officieel toe tot de top van de sponsorpiramide. Later vandaag volgt de bekendmaking.

FC Twente Vrouwen
Vanavond hervat FC Twente Vrouwen de competitie in de Eredivisie Vrouwen met de uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg heeft de koppositie in handen en strijdt de komende zes wedstrijden met Ajax om de landstitel. Dat het een spannende slotfase van het seizoen gaat worden is zeker. Daarom wil de ploeg vanavond goed beginnen aan de laatste fase van de competitie.
Na de interlandbreak van komende week speelt FC Twente Vrouwen op vrijdag 22 en 29 april achtereenvolgens thuis tegen vv Alkmaar en sc Heerenveen. Tijdens de komende interlandbreak maken Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers en Kayleigh van Dooren deel uit van de selectie van Oranje Leeuwinnen. Daphne van Domselaar is niet fit en heeft zich moeten afmelden. Fenna Kalma en Ella Peddemors zijn opgeroepen voor Jong Oranje.

Scoren in de wijk
FC Twente, scoren in de wijk is afgelopen week van start gegaan met het MDT/ FC Twente Cup traject. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd waarbij vijftig jongeren, in de leeftijd van 14 tot 27 jaar, zestien weken gaan werken aan hun eigen doelen en talenten. Samen met zeven andere clubs uit de Eredivisie worden er diverse maatschappelijke activiteiten gehouden, zoals workshops, vaardigheidstrainingen, buurtactiviteiten en voetbalmiddagen. Het project wordt afgesloten met een eindronde in De Grolsch Veste en een landelijk toernooi in Rotterdam.

Stadiontest Voetbal International
Verslaggevers van VI hebben de afgelopen maanden rondom wedstrijden in de Eredivisie een stadiontest uitgevoerd. Alle achttien stadion werden beoordeeld op toegankelijkheid, sfeer, entertainment, faciliteiten en uitstraling. De Grolsch Veste eindigde achter het Philips Stadion van PSV op een tweede plaats. Het is fijn om waardering te krijgen, al weten we dat er altijd ruimte is om de service en de gemakken voor de supporters te vergroten.

Retrojacks

Zoals vorige week aangekondigd kunnen de supporters, die hun seizoenkaart voor dit seizoen hebben verlengd, op zaterdag 9 april het speciale FC Twente retrojack afhalen bij De Grolsch Veste.  Voor de onvoorwaardelijke steun in de coronaperiode wil FC Twente haar supporters iets extra’s geven. Daarom is er vorig jaar samen met Meyba een uniek retrojack ontworpen, een limited edition. Vandaag ontvangen deze supporters een e-mail met alle informatie voor zaterdag 9 april.

Twente tegen Pesten
Ook dit jaar werkt FC Twente samen met Heracles Almelo mee aan de campagne ‘Time Out tegen Pesten’. Onlangs is Lars Unnerstall samen met zijn collega bij Heracles, Janis Blaswich, geportretteerd en vandaag is de aftrap van het initiatief van Twente tegen Pesten. Een actie die ook wordt gesteund door de hoofdsponsors Pure Energie en Asito. Deze maand hangt er aan het stadskantoor in Enschede een metersgrote afbeelding van de keepers en worden er door Twente tegen Pesten op verschillende plekken in de regio activiteiten georganiseerd om pesten bespreekbaar te maken. Bovendien worden Time Out-tegels gelegd bij scholen, amateurclubs en bedrijven.

eSporters naar de Finals
De eSporters van FC Twente zijn dinsdag als vierde geëindigd in de competitie en hebben zich daarmee rechtstreeks geplaatst voor de Finals van de eDivisie. Een knappe prestatie van onze eSporters Milan en Brent. De Finals worden op 4 en 5 juni gehouden in Maastricht. Naast FC Twente nemen Vitesse, PSV en Feyenoord deel. Volgende week wordt bekend welke vier clubs zich daarbij voegen en tegen elkaar spelen om de prijzenpot.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur