Eerste selectie rkctwe Supporters

De selectie presenteert vanavond het jubileumshirt van FC Twente en Castore. De spelers dragen het nieuwe shirt voor het eerst in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

In 2025 bestaat FC Twente 60 jaar. Speciaal voor dit jubileumjaar is in samenwerking met Castore een shirt ontworpen waarin de kleuren van Enschedese Boys en Sportclub Enschede zijn verwerkt. Uit deze twee clubs ontstond FC Twente in 1965. Op de borst van het shirt prijkt het jubileumlogo dat verwijst naar het embleem uit het oprichtingsjaar. Ook komt de karakteristieke V-vorm van Sportclub Enschede terug op het shirt, maar dan in de kleur van Enschedese Boys. Het tenue wordt afgemaakt met een witte broek en groen-witte sokken die refereren aan de kleuren van de Enschedese Boys.

Vanaf donderdag verkrijgbaar
Het jubileumtenue is vanaf donderdag 24 oktober, vanaf 10.00 uur verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de Online Fanstore.

Prijs jubileumshirt
Senior Shirt: € 80,-
Junior Shirt: € 60,-

Senior broek: € 35,-
Junior broek: € 30,-

Senior sokken: € 18,-
Junior sokken: € 17,-

Twee grote rivalen werden samen de club

FC Twente werd in 1965 opgericht, uit een fusie tussen Enschedese Boys en Sportclub Enschede. Beide clubs leefden jarenlang op gespannen voet en het leek ondenkbaar dat beide clubs ooit zouden samengaan. Toch kwam de fusie er. Twee grote rivalen werden samen de club. In de nacht van 13 april 1965, de beroemde Nacht van Vrieler, stemden de leden van Sportclub Enschede en Enschedese Boys voor een fusie die het begin betekende van de club zoals we die vandaag de dag kennen.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.