Eerste selectie twevit

Na de interlandweek hervat FC Twente dit weekend de competitie met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In aanloop naar de wedstrijd blikt trainer Ron Jans vooruit. Sem Steijn keert na zijn hersenschudding terug in de wedstrijdselectie.

Afgelopen week vielen Daan Rots en Denilho Cleonise geblesseerd uit tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Emmen. “De blessure van Daan leek erg, maar valt mee”, vertelt Ron Jans. “We hopen dat Daan volgende week gedeeltelijk of geheel weer kan aansluiten op het trainingsveld. Datzelfde geldt voor Michal Sadilek. Denilho liep tegen Emmen een blessure op aan zijn elleboog. Hij is helemaal fit, maar met zo’n kwetsuur kun je niet duelleren”, vervolgt Jans. Dit drietal ontbreekt tegen Vitesse. Sem Steijn keert terug in de wedstrijdselectie. “Sem heeft de hele week meegetraind en is er weer bij na zijn hersenschudding.”

Vitesse stelde deze week een nieuwe trainer aan. Na het vertrek van Thomas Letsch keerde Phillip Cocu terug in Arnhem. “Ik vind het mooi dat Cocu terug is in Nederland. Een persoonlijkheid en een icoon voor het voetbal in ons land”, vertelt Jans.

“Phillip Cocu heeft deze week aangegeven  voor stabiliteit te willen zorgen in het elftal van Vitesse. Dat geeft ons een beetje informatie, maar ik denk dat we pas op het veld gaan zien hoe ze gaan spelen en wat hij eventueel gaat veranderen aan het team. Wij voetballen niet voor het eerst, dus ik denk dat dat wel goed komt. Als je kijkt naar onze resultaten dit seizoen denk ik dat we aardig op schema liggen. Bij winst op Vitesse komen we op zestien punten en dat is een gemiddelde van twee punten per wedstrijd. Het is mooi om die lijn vast te houden. We gaan sowieso altijd voor de winst. Thuis doen we het geweldig dit seizoen en het publiek zal ons ook weer meehelpen.”


FC Twente – Vitesse, aanvang 21.00 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.