Eerste selectie

Sem Steijn draagt vanaf het nieuwe seizoen het shirt van FC Twente. De 20-jarige aanvallende middenvelder komt komende zomer over van ADO Den Haag en tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een contract tot 2025 met de optie voor nog een jaar.

“Sem is een frisse speler met de goede mentaliteit, een positieve jongen”, vertelt Jan Streuer. “Sem is een aanvallende middenvelder die veel in de zestienmeter van de tegenstander komt en scorend vermogen heeft. Voor FC Twente is Sem een ideale voetballer; een talentvolle Nederlandse transfervrije speler die zich bij ons verder wil ontwikkelen. Wij verwachten dat hij dat bij FC Twente gaat doen.”

 

SemSteijn 02
DSC07134
Sem Steijn tekent contract

“Ik ben heel blij met de overstap komend seizoen naar FC Twente, een mooie club”, vertelt Sem Steijn. “Tijdens de gesprekken gaf FC Twente mij een goed gevoel en vertrouwen. Ik ben denk ik een speler die past bij FC Twente. Ik heb bijna altijd voor ADO Den Haag gespeeld en wil dit seizoen nog met de club spelen voor promotie en belangrijk zijn voor het team. Daarna gaat de focus op FC Twente.”

Sem Steijn (2001, Den Haag) doorliep als jeugdspeler de academie van ADO Den Haag en speelde in het seizoen 2018-2019 voor VVV-Venlo en Al-Wahda FC. Steijn debuteerde op 6 december 2018 voor VVV-Venlo in het betaald voetbal. In 2019 keerde Steijn terug bij ADO Den Haag. Dit seizoen was hij dertien keer trefzeker in de competitie voor ADO. In de eerste seizoenshelft werd Steijn uitgeroepen tot beste talent in de Keuken Kampioen Divisie.

DSC07098
DSC07134
DSC07150
DSC07233
DSC07269