Supporters Eerste selectie club

Beste supporters,

Op moment van dit schrijven zitten staf en spelers in het vliegtuig voor de terugvlucht vanuit Costa Rica naar Nederland. De ploeg van Ron Jans kan terugkijken op een geslaagd trainingskamp met als absoluut hoogtepunt de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. Iedereen heeft live op tv kunnen zien in wat voor een overweldigend decor een van de belangrijkste spelers uit de historie van FC Twente afscheid heeft genomen van zijn thuispubliek bij zijn eerste en laatste club Liga Deportiva Alajuelense. In een uitverkocht stadion kregen 18.000 mensen een afscheidswedstrijd met een droomscenario voorgeschoteld. Ruiz die bij beide elftallen een helft meespeelde, scoorde na twee minuten voor FC Twente de openingstreffer en zijn zoon Mathias die in de tweede helft als gastspeler optrad bij de thuisploeg bepaalde de eindstand op 2-2, mooier kon het eigenlijk niet. Na afloop van het duel hield Ruiz een indrukwekkende speech waarin hij ook met name FC Twente dankte voor zijn twee seizoenen bij de club en de aanwezigheid bij zijn afscheid.

In aanloop naar de afscheidswedstrijd en het trainingskamp hebben beide clubs intensief contact gehad en daar zijn goede contacten uit ontstaan. FC Twente en Liga Deportiva Alajuelense beseften afgelopen tijd dat ze veel gemeen hebben en voor de toekomst wat voor elkaar willen blijven betekenen. De contacten die zijn opgedaan moeten niet verloren gaan. Daarom hebben FC Twente en Liga Deportiva Alajuelense woensdag rondom de oefenwedstrijd een overeenkomst getekend, waarin beide clubs de intentie uitspreken om samen te werken.  

Trainingskamp
Naast de geslaagde afscheidswedstrijd heeft de ploeg onder goede omstandigheden kunnen werken aan de tweede seizoenshelft, want dat was in Costa Rica het andere belangrijke doel. Woensdagavond speelde FC Twente haar tweede wedstrijd van deze week. Het treffen met Liga Deportiva Alajuelense ging met 3-2 verloren. Donderdagmorgen sloten de spelers het trainingskamp af na de ochtendtraining. 
 
Spelers en staf moeten er tijdens de hervatting van de competitie op 6 januari thuis tegen FC Emmen weer staan. FC Twente wil een rol blijven spelen voor de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Dinsdag na de kerst wordt de voorbereiding op het trainingscentrum in Hengelo voortgezet. 
 
ESPN Special – FC Twente in Costa Rica 
Woensdag 28 december zendt ESPN een Special uit over de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. De dagen rondom deze Farewell Game in Costa Rica zijn in beeld gebracht voor een 45 minuten durende Special. De uitzending op ESPN begint om 17.30 uur en is een dag later ook te zien op het YouTube kanaal van FC Twente.  

Trots op onze Veste Loterij
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat de Trots op onze Veste loterij dit jaar niet door. Helaas is het niet gelukt om tijdig te voldoen aan de gestelde vereisten voor een dergelijke loterij.

Veiling shirts Costa Rica
De shirts die spelers van FC Twente hebben gedragen in het afscheidsduel van Bryan Ruiz zouden in eerste instantie beschikbaar komen voor de Trots op onze Veste loterij. Nu deze niet doorgaat wordt er geregeld dat de shirts beschikbaar komen in een online veiling. Meer informatie hierover volgt via de FC Twente kanalen.

Jan van Staa
Jan van Staa zal vanaf het nieuwe jaar vaker in De Grolsch Veste te zien zijn. De oud-trainer en voormalig scout van FC Twente gaat met name op wedstrijddagen een representatieve rol vervullen bij business- en supportersactiviteiten. Jan, welkom terug!   
 
Videowalls 
Gedurende de winterstop zijn de videowalls in De Grolsch Veste vervangen. Vrijdag 6 januari bij de thuiswedstrijd tegen FC Emmen kan iedereen het nieuwe resultaat zien. FC Twente dankt de Club van 10 voor het mede mogelijk maken.  
 
KNVB Beker: FC Twente – Telstar 
Dinsdag 10 januari (18.45 uur) speelt FC Twente in de tweede ronde van de KNVB Beker in De Grolsch Veste tegen Telstar. Deze bekerwedstrijd geldt voor seizoenkaarthouders als tweede 'compensatie-wedstrijd'. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen tegen Telstar met hun eigen seizoenkaart naar binnen. De kaart wordt automatisch geactiveerd voor deze bekerwedstrijd.  
De losse kaartverkoop is begonnen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 15,- en leden van de Kidsclub & Young Reds betalen € 5,-. 
 
Programma FC Twente Vrouwen 2e competitiehelft 
Het restant van het speelschema in de Vrouwen Eredivisie is bekend. De eerste wedstrijd na de winterstop speelt FC Twente Vrouwen zondag 22 januari uit tegen PSV. De eerstvolgende thuiswedstrijd speelt FC Twente Vrouwen op vrijdag 27 januari op Sportcampus Diekman tegen sc Heerenveen.  
 
Eredivisie 2023-2024
De KNVB heeft deze heeft deze week de speeldagenkalender voor het seizoen 2023/2024 bekend gemaakt. De eerste speelronde van Eredivisie staat gepland in het weekend van 11 tot en met 13 augustus 2023. In juni wordt het definitieve competitieprogramma bekend gemaakt.  

Tot slot wil ik jullie heel fijne kerstdagen wensen en alvast een goede jaarwisseling!  

Tot in het nieuwe jaar, good goan! 

Paul van der Kraan 
Algemeen Directeur