Scoren in de wijk

Een korte terugblik op de drukke en eervolle maand voor Scoren in de wijk.

Het is weer een drukke maand geweest bij Scoren in de wijk. De projecten draaien op volle toeren en ook is er volop erkenning voor projecten van Scoren in de wijk. Hierbij een overzicht van de maand november!

2e plaats Europese Award EFDN

Op 8, 9 en 10 november werd in Breda het congres van het European Football for Development Network georganiseerd in het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda. Naast veel interessante lezingen was hier ook de prijsuitreiking van de More Than Football Award. FC Twente, scoren in de wijk was een van de vier overgebleven kanshebbers voor deze eervolle prijs met het project ‘Turkse Tukkers aan zet’.

Na presentaties van de kanshebbers voor de award, te weten FC Barcelona, PKF Ludogorets en Heart of Midlothian FC, werd op dinsdagavond in de Grote Kerk in Breda de prijs uitgereikt. Na een spannende strijd werd ‘Turkse Tukkers aan zet’ nipt verslagen door Heart of Midlothian FC met het project Big Hearts. Een prachtige tweede plek voor FC Twente. Onze felicitaties aan Heart of Midlothian FC voor het winnen van de award, en een groot compliment naar alle deelnemers en werknemers die betrokken zijn geweest bij ‘Turkse Tukkers aan zet’!

 

Scoren met gezondheid

Ook het project Scoren met gezondheid is in volle gang. En hoe! De deelnemende jongeren hebben een bezoek gebracht aan Skilzz jongerenwerk in Hengelo. Hier kregen zij de opdracht om hun eigen rap te maken over hoe zij hun deelname aan Scoren met gezondheid hebben ervaren. Dit gebeurde allemaal onder de begeleiding van een oud-deelnemer aan het project Scoren met gezondheid, Camilo. Camilo zorgde voor de beats, de deelnemers schreven de tekst! Een ervaring die de deelnemers niet snel meer zullen vergeten!

Ben jij benieuwd hoe gaaf deze rap is geworden? Houd dan de social media kanalen van Scoren in de wijk in de gaten!

 

Knooi’n op de computer

Het traject Knooi’n op de computer is inmiddels door de eerste groep afgesloten. De deelnemers hebben gedurende 9 weken gewerkt aan hun digitale vaardigheden. Er zijn positieve verhalen van de deelnemers: "Ik heb meer vertrouwen gekregen als ik aan de slag ga op de computer, eerder ging ik het bestand na elke wijziging opnieuw opslaan".

Om ervoor te zorgen dat mensen door geringe digitale vaardigheden niet op zowel sociaal alsook economisch vlak achteropraken zal knooi’n op de computer binnenkort weer met een tweede groep beginnen. Ben jij werkzaam en wil jij vanaf maandag 10 januari hier graag aan mee doen om je digitale vaardigheden te verbeteren? Schrijf je dan in via onderstaande link:

https://www.fctwente.nl/club/maatschappelijk/scoren-in-de-wijk/projecten/knooi-n-op-de-computer/

 

Feest in Mekkelholt

Het is feest in Mekkelholt! De praatgroep Mekkelholt vierde zaterdag 27 november zijn 10-jarige bestaan met een stamppotbuffet. Deelnemers van het eerste uur waren hierbij aanwezig, net als oud-FC Twente speler Jan Bronkers. Een foto van dit feestmaal kunt u hieronder terugvinden.

 

Gezonde voetbalcursus

De Gezonde voetbalcursus is ook nog altijd ‘up and running’! Een van de activiteiten die in november is georganiseerd voor de deelnemers was een kennismaking met de grasmeesters van FC Twente. Hierbij mochten kinderen met groene vingers van praktijkonderwijs ’T Gensler kennismaken met de grasmeesters, en hebben zij ook een deel van de velden van FC Twente zelf mogen maaien! Een prachtige ervaring voor deze kinderen!

Hiernaast hebben kinderen de “tosti van de topsporter” gemaakt. 20 kinderen konden hun favoriete gezonde tosti maken en hierbij het recept uitschrijven. Smullen geblazen!

December

Ook in december blijft Scoren in de wijk, waar mogelijk en verantwoord, actief bezig met het uitvoeren van zijn projecten! Er staan weer genoeg mooie activiteiten op de kalender zoals een kerstmarkt en twee toernooien voor het Walking Football team. Hierover leest u begin januari meer.

PHOTO 2021 11 27 12 28 20