Eerste selectie

Sam Karssies, geboren en getogen in Enschede, speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding. Daarvoor speelde de doelman in zijn stad bij Victoria ’28 en SC Enschede. “Ik ben enorm trots op dit contract”, vertelt Karssies. “FC Twente is de club waar ik vanaf mijn geboorte mee ben opgegroeid. Ik heb vanaf de E-tjes er heel hard voor gewerkt om hier nu te komen. Het is een lange weg naar het eerste elftal en ik zie dit contract als een heel mooie beloning.”

DVS02801 1 gesleept
DVS02817 1 gesleept v2
DVS02830 1 gesleept v3

Karssies maakte vorig seizoen als doelman van Onder 21 zijn debuut op het trainingsveld van het eerste elftal. “Dat je onder je hoede wordt genomen door Sander Boschker was heel speciaal. Toen ik heel jong was heb ik tijdens de wedstrijden vanaf de tribune altijd naar hem gekeken en dan sta je opeens op het veld met hem. Dat went op een gegeven moment natuurlijk wel, maar blijft bijzonder. Ook van Lars Unnerstall leer ik ontzettend veel. Hij helpt mij enorm, dat vindt hij ook leuk om te doen. Van hem steek je zo veel op.”

Afgelopen weekend speelde Sam Karssies in het oefenduel met Bon Boys. “Dat was een jongensdroom. Dan sta je in het doel met het Twentse ros op de borst en mag je je debuut maken, een trots moment.” Komend seizoen blijft Karssies ook in beeld bij het Onder 21 team van de FC Twente/Heracles Academie. “Het is de bedoeling dat ik daar zo veel mogelijk wedstrijden ga spelen en in het begin van de week meetrain met de eerste selectie. Ik wil komend jaar doorgroeien en hoop veel te blijven leren van de ervaren keepers.”

DSC04386
DSC04462
DSC044254351