Beste FC Twente-supporter,

Zaterdagavond was een mooie avond voor FC Twente. De selectie van Ron Jans won in Tilburg overtuigend van Willem II, de nummer vijf van vorig seizoen. De spelers straalden plezier uit, speelden bij vlagen prima voetbal, scoorden op het juiste moment en gaven vanaf het eerste fluitsignaal aan de wedstrijd te willen winnen. De ploeg overtuigt en beleeft op deze manier een prima start van de competitie. Sportief mag het dan op dit moment goed gaan, op de tribunes is dat voorlopig niet het geval. Deze zijn in ieder geval tot halverwege november nog leeg. Mooi is dat we 1650 supporters toch een beetje ‘stadionbeleving’ hebben kunnen geven. Zij zaten voor de tv met een broodje Twenteham en een beugel of een frisdrankje uit het verstrekte Matchdaypakket. Ik zag vanuit verschillende huiskamers prachtige foto’s voorbij komen. FC Twente is met de hulp van de vele vrijwilligers van de supportersverenigingen tot heel veel in staat. Op vrijdag hebben zij de pakketten gevuld en een dag later op de verschillende locaties in het hele land afgeleverd. Die saamhorigheid is ongekend. De reacties na afloop waren louter positief. Daarom krijgt de actie een vervolg, zaterdag 31 oktober bij het thuisduel tegen PEC Zwolle is het Matchdaypakket opnieuw verkrijgbaar. Maar eerst wacht zaterdag de confrontatie met FC Utrecht en dinsdag met De Graafschap voor de KNVB-beker. Dat worden boeiende duels die weer meer duidelijkheid gaan geven waar de ploeg toe in staat is dit seizoen. We kijken er vol vertrouwen naar uit.

Contracten jeugdspelers 
Terwijl de competitie nog maar net op gang is, is Jan Streuer al druk bezig met de sportieve toekomst van de club. Vorige week bereikte hij overeenstemming met Ramiz Zerrouki over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de middenvelder loopt nu tot medio 2023 met de optie voor nog een jaar. Daarnaast heeft hij de talenten uit de FC Twente/Heracles Academie Mees Hilgers, Casper Staring en Thijs van Leeuwen  voor de komende drie jaar, met de optie van nog een jaar, vastgelegd. Het is een terechte beloning voor de jongens, die vanaf de voorbereiding hebben laten zien van waarde te zijn voor de ploeg van Ron Jans. Ramiz en Thijs hebben hun eredivisiedebuut al gemaakt, Casper en Mees zullen ongetwijfeld spoedig volgen. Mooi dat na Jayden Oosterwolde ook deze jongens uit de eigen opleiding de stap hebben gemaakt. 

FC Utrecht -FC Twente 
FC Utrecht – FC Twente is zaterdagavond live te zien op FOX Sports 1. FOX Sports 1 is onder andere bij KPN (kanaal 14) en Ziggo (kanaal 421) zonder extra abonnement beschikbaar. 

Officiële accounts FC Twente 
Dagelijks houdt FC Twente via haar eigen (media)kanalen de supporters zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen bij de club. Dat doen wij op de website via www.fctwente.nl en via facebook, instagram en twitter met het account @FCTwente.   Naast onze kanalen en de reguliere (digitale) media zijn er verschillende fansites van FC Twente actief. Ook zij schrijven over en rondom de club. Supporters zijn nog weleens in de veronderstelling dat deze accounts worden beheerd door FC Twente. Dit is niet het geval. FC Twente heeft geen relatie met deze sites, laat staan er enige invloed op. 

Presentatiegids
Direct na het afsluiten van de transfermarkt is de bekende presentatiegids van FC Twente voor dit seizoen afgerond. Deze week is de gids verstuurd naar alle seizoenkaarthouders en sponsoren. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur