Eerste selectie

Robin Pröpper (30) heeft dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Twente zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de club. De nieuwe verbintenis met de aanvoerder loopt nu tot medio 2027.

DVS04438
DVS04457 v2
DVS04467

“Tweeënhalf jaar geleden kwam ik naar FC Twente en wilde ik me hier als voetballer verder ontwikkelen en nieuwe stappen maken in mijn carrière”, vertelt Robin Pröpper. “Ik kijk goed terug op de afgelopen seizoenen en voel me hier op mijn plek. Als je kijkt hoe de club er nu voor staat, heb ik er vertrouwen in dat we als team samen met de supporters en sponsoren door kunnen groeien.”

“Vanaf het eerste moment dat Robin bij FC Twente kwam is hij een belangrijke en bepalende speler voor de ploeg geweest”, vertelt Arnold Bruggink. “Een persoonlijkheid die zijn verantwoordelijkheid neemt binnen en buiten de lijnen. Hij heeft onder meer de kwaliteit om spelers om zich heen beter te laten spelen. We zijn heel blij dat Robin zijn contract bij ons heeft verlengd en verwachten dat hij ons sportief zeker verder gaat helpen.”

Robin Pröpper
Robin Pröpper speelde in de jeugdopleiding van Vitesse en De Graafschap en maakte in 2012 voor de Doetinchemse club zijn debuut in het betaald voetbal. Na vier seizoenen maakte de verdediger de overstap naar Heracles Almelo, waar hij vijf jaar speelde. Pröpper kwam in de zomer van 2021 naar FC Twente. De verdediger speelde tot dusver 78 competitieduels voor FC Twente waarin hij zeven keer scoorde.

DVS04491 v2
DVS04506
DVS04534

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.