Eerste selectie

Ricky van Wolfswinkel speelt ook komend seizoen voor FC Twente. De 35-jarige aanvaller verlengt zijn contract met een seizoen.

YT thumb Ricky v2
Het verhaal van Ricky

“Drie jaar geleden kwam ik bij FC Twente en had ik één groot doel: met FC Twente in Europa in”, vertelt Ricky van Wolfswinkel. “Afgelopen jaren hebben we met trots, ambitie en een goede dosis nuchterheid iets heel moois opgebouwd. Niet alleen op het veld, maar ook daar buiten. De weg die wij afgelegd hebben is uniek. Ik ben onmeunig trots dat ik hier deel van uitmaak en volgend jaar ben ik er gewoon weer bij.”

“We zijn heel blij dat Ricky ook komend seizoen voor FC Twente speelt”, vertelt Arnold Bruggink. “Ricky heeft afgelopen jaren een grote bijdrage gehad in de prestaties van de club en vervult ook een heel positieve rol binnen de selectie. Ricky bewijst op elke training en in elke wedstrijd dat hij topfit is en een heel grote drive heeft. Een slimme spits met een sterk karakter. Komend seizoen gaat Ricky in de Eredivisie en op het Europese podium wederom van grote waarde zijn voor FC Twente.”

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel (Woudenberg, 1989) speelt sinds de zomer van 2021 voor FC Twente. Daarvoor kwam hij uit voor Vitesse, FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Étienne, Real Betis en FC Basel. Van Wolfswinkel speelde tot dusver 96 competitieduels, zes bekerduels en tien Europese wedstrijden voor FC Twente. Daarin scoorde hij in totaal veertig keer.
De 2-voudig Oranje-international, scoorde onlangs zijn tweehonderdste doelpunt in zijn profcarrière

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.