FC Twente Vrouwen

FC Twente-aanvoerder Renate Jansen heeft vanmorgen tijdens de opnames van Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow de Beste Speelster Award ’20/’21 ontvangen uit handen van Pure Energie-ambassadeur Jill Roord.

De prijs is een bekroning voor haar goede spel in het afgelopen seizoen in de hoogste divisie van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Joëlle Smits (PSV), Aniek Nouwen (PSV), Esmee Brugts (PSV) en Sisca Folkertsma (FC Twente) waren de andere speelsters die door volgers van de talkshow waren genomineerd, de uiteindelijke winnaar werd gekozen door een jury bestaande uit: Annemarie Postma (freelance sportjournalist), Sanne van Dongen (PEEV Talkshow), Rivkah op het Veld (NOS), Frank Wielaard (NOS), Dyanne Bito (oud-international) en Claudia van den Heiligenberg (oud-international).

De jury zegt over Jansen: “Ze is de captain van het team dat het meest een team was en kampioen werd. Jansen is altijd aanspeelbaar én altijd gevaarlijk. Ze maakt van niets een doelpunt en is altijd betrokken bij het Twents gevaar.”