FC Twente Vrouwen twevrajavr

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag met 0-3 verloren van Ajax in De Grolsch Veste. De reacties van aanvoerdster Renate Jansen en trainer Joran Pot.

"Het zwaarst vind ik dat wij het betere spel hebben, maar zij scoren", begint Renate Jansen. "Het verschil zat daarin in de omschakeling. We waren van tevoren gewaarschuwd dat dat hun grootste kracht is, en dat bleek. De 2-0 en 3-0 zijn momenten die gewoon worden afgestraft. Dan moeten we in de spiegel kijken en de volgende keer die momenten voorkomen, dat was niet nodig en mogen we ons niet laten gebeuren. Wanneer je tegen de top speelt, moet je ook top zijn, ander scoor je niet. En dat hebben we vandaag nagelaten. We hebben het allemaal nog zelf in de hand, volgende week tegen PSV."

“Het resultaat is jammer, maar we hebben vandaag het spel gemaakt en voornamelijk de eerste helft goed voetbal laten zien”, vertelt Joran Pot. “Ajax maakten een moment goed gebruik van de diepte en scoorden daaruit de eerste, klinisch. Ook daarna krijgen we weer voldoende kansen om te scoren. Uiteindelijk lukt dat niet en verlies je vandaag. Het is nu balen, maar morgen gaat de focus weer op PSV.”

thumbnail RN20240303 2206 mobile gallery

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.