FC Twente Vrouwen

Voor FC Twente Vrouwen staat aanstaande zaterdagmiddag het volgende Eredivisie-duel op het programma. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt tegen PEC Zwolle op het terrein van vv Berkum. Aanvoerdster Renate Jansen blikt vooruit.

In een week met drie wedstrijden behaalde FC Twente Vrouwen de maximale score van 9 punten. “We kijken er met een goed gevoel op terug”, zegt Renate Jansen. “Net na de winterstop gelijk met zo’n programma beginnen is zwaar, maar het geeft je ook de kans om gelijk weer te groeien en de puntjes op de i te zetten. En dat is ons gelukt.”

Zondagmiddag was FC Twente te sterk voor Excelsior. Na 45 minuten stond Renate Jansen met haar team al met 4-0 voor. “Het was misschien wel onze beste helft dit seizoen”, gaat Jansen verder. “We speelden erg goed en creëerden veel kansen. Het voelde in het veld ook goed voor ons.”

PEC Zwolle

PEC Zwolle bleek een lastige tegenstander in het thuisduel. De blauwvingers staan op een keurige vijfde plek in de Vrouwen Eredivisie. “PEC Zwolle heeft veel jonge, getalenteerde speelsters, maar ook een paar met wat meer ervaring. Ze willen vaak hoog druk zetten en lekker aanvallend spelen. We weten dat ze erg intensief druk zetten, dat merkten we ook wel in de thuiswedstrijd. We maakten het onszelf toen moeilijk. We moeten die fouten eruit halen en makkelijker voetballen aanstaande zaterdag.”

FC Twente Vrouwen heeft nog geen punten verspeeld dit seizoen. “Het is heel bijzonder, een uitzonderlijke prestatie”, vertelt Renate Jansen. “We werken er allemaal heel hard voor, dit gaat uiteraard niet vanzelf. Ik ben daar heel trots op.”

Selectie

Auée, Van Dooren, Ravensbergen, Stolze, Doege, Diekman en Dhont zijn geblesseerd en zitten niet bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hieronder de samenvatting van het uitduel tegen PEC Zwolle vorig seizoen.

59032988 FC Twentek
Samenvatting: PEC Zwolle - FC Twente Vrouwen 2023

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.